HRVATSKA MODA

ETNA MAAR NA MODEPALASTU U BEČU

Dizajnerica će predstaviti svoju aktualnu kolekciju europskoj modnoj sceni

Nakon što je prošle godine veliki uspjeh polučila svojim nastupom na bečkom tjednu mode, Andrijana Subotić Pjajčik, dizajnerica modnog studija Etna Maar, ponovno putuje u austrijsku prijestolnicu. Na Modepalastu koji se u Beču održava od petka, 23. travnja, do nedjelje, 25. travnja, predstavit će svoju aktualnu kolekciju. Tijekom tri dana sajma Modepalast posjetiteljima omogućuje upoznavanje s mladom, raznolikom i talentiranom europskom modnom scenom. Naime, na ovogodišnjem će sajmu sudjelovati više od stotinu dizajnera. Oni će na 1500 četvornih metara izložbenog prostora prikazati svoje pret-a-porter kolekcije i trendovsku uličnu modu. Modni događaj pokrenut 2003. godine, prvi će se put održati u MAK-u (Austrijskom muzeju primijenjenih te suvremene umjetnosti).

"Nova pozicija savršeno odgovara našim novim ciljevima. Ovo nam mjesto daje mogućnost reorganizirati događaj nekonvencionalno na većem prostoru i s još jačom međunarodnom mrežom", kazali su organizatori sajma Cloed Baumgartner i Jasmin Ladenhaufen.

Ove je godine poseban fokus stavljen na zelenu modu, tj. odjevne predmete napravljene prema ekološkim standardima. "Materijali od kojih je izrađen veći dio moje kolekcije, stižu iz prirode. Pamuk i lan nametnuli su mi se kao idealni za ovo ugodno toplo doba godine. Inače, u većini kultura zelena je boja znak za nešto dobro. Nadam se da dolazak zelene mode naviješta i bolje dane za male, nezavisne modne kreatore i modne studije poput Etne Maar", kazala je Andrijana Subotić Pjajčik.

A.B.

Objavljeno: 19.04.2010. u 15:00
Tagovi: Etna Maar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p