HRVATSKA MODA

Fantastična kampanja dvojca Me and the machine

Kolekcija 'Conceal/Expose' dobila nove vizuale

Me and the machine 
Nakon izlaganja kolekcije "Conceal/Expose" u finalu ovogodišnjeg Fashion Incubatora u Osijeku te na beogradskom Balkan Art Fashion Eventu, dizajnerski dvojac Me and the machine, koji čine Vanja Veselić i Berislav Kovačević, snimio je vizuale za spomenutu kolekciju u prostoru beogradskog Mikser House-a.
 
Fotografije potpisuje Zvonimir Ferina, za make-up i frizuru zaslužna je Kasandra Draganić dok se obuća Valinee Vinger (Wood U) savršeno uklopila u cijeli koncept. U ulozi modela našli su se modeli sa BAFE-a - Milena Panić i Jelena Živanović.
 
Inspiraciju za kolekciju dvojac je pronašao u arhitekturi moderne (Mies van der Rohe) - gdje se javljaju novi materijali poput stakla ili gdje materijali dobivaju neku novu ulogu, poput zavjese koja postaje zid (Shigeru Ban), što je dovelo do potpunog otkrivanja i eksponiranja interijera građevina javnom pogledu. Nekada privatni, objekti odjednom postaju javno eksponirani (primjerice staklene ovojnice na neboderima) i samim time više ne ispunjavaju samo svoju privatnu funkciju. Kolekcija "Conceal/Expose" preispituje funkciju odjeće - prikrivanje i otkrivanje - kao i pitanje granica javnoga i privatnoga u suvremenom krajoliku. Budući da je odijevanje javni i socijalizacijski čin - privatni i javni prostor isprepliću se upravo u temi odjeće, mediju interakcije tijela i urbanog pejsaža. A danas, kada snimke prodiru u svakodnevni, privatni i intimni život, javnost privatnog postaje novom društvenom vrijednošću te se u konačnici postavlja pitanje gdje je uopće granica javnog i privatnog?
 
Me and the machine 
Me and the machine 
Me and the machine  
Me and the machine 
 
 
  
 Me and the machine
 
Me and the machine 
photo: Zvonimir Ferina
make-up/frizura: Kasandra Draganić
obuća: Valinea Vinger
modeli: Milena Panić i Jelena Živanović
Objavljeno: 05.12.2014. u 13:21
Tagovi: kampanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p