HRVATSKA MODA

Fantastični baloneri u koje ćete se zaljubiti!

Modni dizajn i umjetnost u službi solidarnosti

Fotografkinja Petra Mrša te Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, tandem modnog brenda KLISAB, tijekom Festivala prvih 2015., predstavljaju unikatne balonere nastale spajanjem mode i vizualne umjetnosti; čijom se kupnjom prikupljaju sredstva u dobrotvorne svrhe.

 
U produkciji umjetničke organizacije Studio Artless, Festival prvih 2015. godine, omogućio je mladim kreativnim snagama jedinstvenu suradnju. Petra Mrša i KLISAB spojili su medije vlastitog izražavanja; fotografiju i modni dizajn, implementirajući ih u finalni proizvod – multipraktični baloner bez rukava – namijenjen prodaji od koje će se sredstva donirati Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.
   
 
Koristeći fotografiju kao print autori su stvorili unikatan odjevni predmet koristeći pritom materijal dobiven procesom sublimacije, upotpunjen finim štofom korištenim u podstavi koji dodatno unaprjeđuje mogućnosti i namjene ovog odjevnog predmeta, nosivog u dnevnim i večernjim prilikama, samostalno ili kao dodatak.
  
 
Spomenuti način suradnje autori su doživjeli kao izazov i novost u pristupu praksi djelovanja. „Nismo radili isključivo prema vlastitim zamislima već smo vodili računa o tome kako da ispoštujemo samu fotografiju uz svoj autorski potpis“ izjavili su KLISAB, a na njihovo iskustvo nadovezala se i Mrša ističući zanimljivost odnosa u kojemu „ne postoji glavni autor, već jednaki autoriteti iz različitih područja, u kojoj svatko doprinosi i nadopunjuje svojim znanjem, iskustvom i senzibilitetom.“
  
 
Svoju potporu, kao modeli, ovoj su kreativnoj inicijativi dale i mlade glumačke snage Dajana Čuljak, Petra Kurtela, Sanja Milardović, Anđela Ramljak i Dinka Vuković, koje su snimile promotivnu kampanju u studiju Rasvjete Ribarić.
  
 
Osam unikatnih balonera javnosti će biti predstavljeni za trajanja 13. Festivala prvih 2015., u Galeriji 512, na prvom katu zagrebačkog Kulturno Informativnog Centra KIC, od 30. studenog do 6. prosinca (od 16:00 do 19:00 sati).
Objavljeno: 30.11.2015. u 13:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p