HRVATSKA MODA

Fenix i pleter u kolekciji Kristine Burje

Kolekcija Krie design-a na Perwoll FASHION.HR-u

Treću večer revija na pisti Perwoll Fashion.hr-a zatvorio je Krie Design prezentacijom svoje kolekcije namijenjene aktualnoj hladnoj sezoni. Dizajnerica Kristina Burja i ovoga je puta inspiraciju potražila u pticama čija krila simboliziraju slobodu, a kao lajt motiv provlači se fenix koji sa sobom vuče asocijacije povezane sa snagom te rađanjem nečeg novog, boljeg i jačeg.
 
U fokusu kolekcije su kožne hlače pomalo buntovnog, rockerskog štiha, jakne i kaputi, suknje te neizostavne haljine. Za razliku od dosadašnjih Kristininih kolekcija koje su se pretežno bazirale na čistoj bijeloj boji, ova aktualna ulazi u ponešto tamnije, 'zimske' tonove kao što su siva, crna i bordo s akcentom vibrantne žute.
 

Okosnica kolekcije su svakako komadi izrađeni od kože što dodaje kolekciji dozu jačine te buntovničkog, odvažnog šarma, a posebno su zanimljivi detalji hrvatskog pletera koji krase čitav niz modela. Uz kožu, kolekcija je sačinjena i pretežno od vunenih materijala, a Burja se poigrala i bojanim krznom plave boje kao upečatljivim detaljima na rubovima rukava ili ovratnicima. Za odličan styling pobrinuo se poznati fotograf i stilist Goran Čižmešija, a modeli su nosili divne Skechers modele iz Shoe Be Do dućana.
 
Tina Lončar

photos: Mateja Vrčković
Objavljeno: 17.10.2014. u 13:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p