HRVATSKA MODA

Foto Fashion Overdose

Projekt koji spaja modne kreativce
Foto Fashion Overdose  
Foto Fashion Overdose ime je nedavno pokrenutog neprofitnog projekta čija je uloga spojiti kreativce iz modnog svijeta te uz zajedničke snage modela, make-up artista, dizajnera i fotografa stvoriti vizuale koji će promovirati sve ono što, s toliko ljubavi i talenta, čine.

Nedavno je održana prva radionica u organizaciji Foto Fashion Overdosea, a rad mladih snaga podržao je i naš etablirani dizajner Ivica Skoko koji je posebno za tu priliku dizajnirao i izradio pet haljina. „Bila mi je čast sudjelovati u ovom projektu, jako mi je drago što su me mlade kolege pozvale, posebno zato jer je i meni kad sam bio mlad jako puno značila podrška iskusnijih, etabliranih kolega. Uživao sam taj dan na snimanju i u radu s mladim fotografimai uvjeren sam da će neki od njih u bliskoj budućnosti zasjati i ostvariti sjajnu karijeru,“ rekao je Ivica Skoko o ovom hvalevrijednom projektu.
  
Karlo hečimović
 
Kao i većina sličnih projekata, tako je i Foto Fashion Overdose na površinu iznio rad mladih i talentiranih domaćih snaga koje bez sumnje očekuje svijetla budućnost u modnom svijetu. Za oko su nam zapeli estetski pomalo pomaknuti vizuali koje potpisuje 18-godišnji fotograf Karlo Hečimović. Zanimljivosti fotografija pridonijelo je mračno okruženje, netipičan izgled modela Mimi Krtinić Rončević čiju nekomercijalnu ljepotu dodatno naglašava bijela haljinadizajnerice Mateje Stubičar dok make-up potpisuje Samanta Mihaela Šafran. „Željeli smo naglasiti posebnu vrstu ljepote, onu koja težište ima u čvrstim korijenima grčkih ideala, koje su se očitovale u crtama lica na skulpturama, obliku tijela, ali s pomakom u smislu radnje, dinamike i naposlijetku dramatične priče,“ objasnila je talentirana ekipa pozadinu svoje foto-priče.
  
Karlo Hečimović 
Karlo Hečimović  
Karlo Hečimović 
Karlo Hečimović
  
Foto: Karlo Hečimović
Haljina: Matea Stubičar
Model: Mimi Krtinić Rončević
MUA: Samanta Mihaela Šafran
 
Ivica Skoko 
Kristijan Radeka 
Foto: Kristijan Radeka
Haljina: Ivica Skoko
 
T. L.
Objavljeno: 03.06.2015. u 10:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p