HRVATSKA MODA

Francuski chic na KLISAB način

Modni dvojac na pisti BIPA FASHION.HR-a
KLISAB
D
efinitivno jedno od najzanimljivijih i najkvalitetnijih imena mlađe dizajnerske generacije je modni duo KLISAB, iza kojeg stoje dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, koji su u četvrtak 30.ožujka predstavili svoju debitantsku kolekciju na BIPA FASHION.HR-u. A s njom su pokazali zbog čega modna publika vjerno prati svaki njihov korak.

Jedan od razloga zbog čega se KLISAB u tako kratkom roku od svega tri godine nametnuo kao jedno od najvibrantnijih imena hrvatske modne scene leži u njihovoj zreloj i promišljenoj estetici koja se svakom novom kolekcijom gradi za stepenicu više. Ta zrelost je vidljiva kroz sve linije koje se protežu u njihovim kreacijama jer se čini da je svaki potez, šav i detalj promišljen i analiziran kako bi se uklopio u cjelokupnu sliku.

KLISAB
KLISAB
Pri tome KLISAB ne gubi na spontanosti i opuštenosti jer oni, unatoč tom izraženom fokusu na svakom detalju i držanju uzda čvrsto u rukama, i dalje kreiraju s nevjerojatnom lakoćom i neopterećenosti. A upravo je takva i njihova žena, što je u novoj kolekciji posebno vidljivo.

Ona je snažna i ne robuje ustaljenim pravilima ženstvenosti, što ne znači da ona ne želi naglasak staviti i na tu crtu. No, u KLISAB estetici ta ženstvenost nije banalna niti igra na prvu kartu. KLISAB ženstvenost je prije svega inteligentna, vidljiva u profinjenom pliseu, u hlačama visokog struka, haljinama s nabranim detaljima koji otkrivaju tek dio siluete, ostavljajući ostatak mašti.

KLISAB
KLISAB
Kroz cijelu kolekciju proteže se remenje, kojeg su dizajneri iskoristili na veoma mudar i svjež način, plasirajući jedan od svojih najdražih detalja na neočekivana mjesta. Remenje je u novoj kolekciji prvenstveno estetski detalj koji ima moć transformirati pojedine komade, poput kaputa i košulja. Novost je traper, a posebnu pozornost privlače patchwork komadi koji su besprijekorno sastavljeni od različitog trapera. Upravo na tim kreacijama se vidi KLISAB osjećaj za detaljnu izradu. Za razliku od prethodnih sezona, tijekom kojih su dizajneri znali inzistirati na jakom beauty looku, ovaj put su smirili dojam i prepustili u potpunosti kolekciji da govori sama za sebe. Jer ona tu snagu ima. Ovom kolekcijom KLISAB je potvrdio svoje zrelo razmišljanje zbog kojeg se ovom modnom dvojcu ne treba dodavati epitet mladi. Jer ono što oni kreiraju konkurira i etabliranim imenima hrvatske modne scene.

KLISAB
KLISAB
Mija Dropuljić
Foto: Matej Grgić
Video: VTS Video Production
Objavljeno: 31.03.2017. u 11:40

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p