HRVATSKA MODA

Genijalna Ana Maria Ricov potpuno očarala publiku

Završna večer BIPA FASHION.HR-a
 
WOW efekt. Tako bismo mogli u dvije riječi opisati dojam koji je na publiku završne večeri BIPA FASHION.HR-a svojom novom kolekcijom ostavila fantastična Ana Maria Ricov. Iz sezone u sezonu sve bolja, Ricov je ovoga puta na pisti nadmašila samu sebe potpuno oduševivši prisutne.
 
Dizajnerica je, na svojevrstan način, nastavila modnu priču od prošle sezone fantastično je nadogradivši još razrađenijim i detaljnijim pristupom koji je rezultirao toliko dobrom kolekcijom da bismo svaki komad najradije odmah preselili u svoj ormar. Kombinacije materijala i krojeva koji podsjećaju na kabanice, a upareni s lepršavim i pomalo dramatičnim tilom te drugim lakšim materijalima stvarali su izvrstan vizualni efekt. Način na koji se Ana Maria poigrava materijalima spajajući ih posve neočekivano, a koji kad prođu kroz njene prste djeluju posve logično, naprosto je fantastičan.
  
 
 
 
Publiku je ovoga puta dizajnerica iznenadila infuzijom boje poput jarke ljubičaste i narančaste te potpuno neočekivanog floralnog uzorka koji su, uz standardne tamne i zagasite nijanse, funkcionirali izvrsno i djelovali moćno, nipošto girly. Vjerojatno inspirirana Dalekim istokom i kulturom odijevanja drevnog Japana, Ricov je svoju nit vodilju provukla kroz filter vlastite estetike ne prilagođavajući sebe ideji već ucrtavajući ideju u svoj specifični, i sada već vrlo prepoznatljivi, modni svijet. Dopustivši si iskorak iz sigurne zone u zonu novog i neistraženog, Ana Maria je dokazala koliko je vrijedan i važan dizajner na domaćoj modnoj sceni. Mogli bismo reći da je nadmašila samu sebe, no znamo kako će iduće sezone to učiniti opet.
  
 
 
 
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 20.03.2016. u 09:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p