HRVATSKA MODA

Haljine za posebne prilike brenda Iggy

Igrajna Vargek otkriva sve detalje o svojoj novoj liniji svečanih kreacija
Igrajna VargekOna je bez imalo sumnje jedna od najsimpatičnijih osoba na našoj modnoj sceni i djevojka nevjerojatno upečatljivog stila koji obožavamo. Vlasnica uspješnog hrvatskog brenda Iggy, Igrajna Vargek jučer je na službenom Facebook profilu brenda objavila prekrasan album svečanih kreacija kojima je svojim klijenticama predstavila novu liniju haljina koje će vas jednostavno očarati. Tim povodom priveli smo Igrajnu na jedan kratak razgovor kako bismo iz prve ruke saznale o čemu se točno radi i koje nam sve novosti ova kreativna fashionistica priprema u budućnosti!

Svibanj je za Iggy pun novosti i velikih promjena… Modna oaza u centru grada prestala je s radom, a mnogi se pitaju koji su bili razlozi?

Zatvaranje Iggy dućana ne gledam kao kraj nečega, nego kao novi početak. Bilo mi je predivno imati dućan ove dvije godine, i sjajan način da započnem posao i naučim se svemu. Međutim došlo je vrijeme za drugi korak Iggy brenda. Iggy kao brend se počeo jako razvijati unazad dvije godine, od naše casual linije, Iggy apartmana u Tribunju, odnedavno jednog u Zagrebu i na kraju do ove svečanije linije koju planiramo razvijati i dalje. Zbog svega toga smo odlučili Iggy prodaju prebaciti isključivo online preko webshopa i Facebooka, otvoriti novi mali Iggy office i showroom gdje će se ove svečanije stvari moći doći probati po dogovoru.
 
Iggy
Razveselila si nas ovom novom kolekcijom koja je namijenjena svečanim prigodama poput vjenčanja, maturalnih večeri i ostalih događanja na kojima svaka žena želi zablistati u svom najboljem izdanju… Kako si došla na ideju?

Na ideju smo došli prije nekoliko godina kad nam se javila jedna djevojka, koja jako voli naš rad, s upitom i bezgraničnim povjerenjem da joj napravimo vjenčanicu. Njen je budžet bio ograničen, međutim upravo je to kod nas probudilo kreativnost! Jer nije li najlakše kupiti prekrasnu skupu francusku čipku i voila - imate svečanu haljinu? Djevojka je bila presretna i predivna u svojoj vjenčanici kojoj smo joj napravili, a u nama se od tada kuhala ideja u glavi za liniju haljina koje će biti jednako efektne i lijepe, ali i cjenovno puno prihvatljivije od cijene najma svečanih haljina koje djevojke danas plaćaju. Jako bih voljela da se vrati tradicija kupovanja haljina za posebne prigode, neovisno bile to svadbe, maturalne večeri ili neke samo vama bitne situacije. Nekoć su se takve kreacije čuvale pomno u škrinjicama i nasljeđivale s koljena na koljeno. Djevojčice su jedna čekale trenutak kad će moći pa makar samo probati maminu haljinu. Divno mi je to i voljela bih da se vrati taj običaj!
 
Iggy
Koja je priča oko ove prekrasne svečane kolekcije? Radi li se o mini kolekcijama ili ćeš kao i kod svojih bazičnih Iggy kolekcija svako malo svoje klijentice razveseliti nekim novim komadom?

Naša svečanija linija će ostati vjerna Iggy estetici, što znači da će uvijek biti jako ženstvene, romantične, zaigrane. Neće sputavati ženu s korzetima, žicama ili predugim donjim dijelom, i voljet će kao i dosad velike mašne, točke i voluminozne suknje! Kolekcija koju smo sada snimili je samo početak jer ćemo kao i do sada na tjednoj bazi napraviti neku novu kreaciju koju ćemo onda objaviti i staviti u prodaju. Nismo velika radiona i to ide nešto sporije nego u velikim manufakturama, ali zato će svaki komad iz ove svečanije linije biti završen po mjerama klijentice. Trudit ćemo se što češće napraviti nešto novo, jer svaki dan je nekome posebna ili svečana prilika, zar ne? Ne želimo ih etiketirati kao vjenčane haljine ili maturalne haljine. Zamišljeno je da sama klijentica odluči gdje ju i kada želi obući, to može biti godišnjica braka, ili rođendan na kojem želi zablistati. A sve kreacije su rađene s idejom da odgovaraju svim posebnim prigodama!
 
Iggy
Mogu li potencijalne klijentice birati kako će izgledati kreacija ili mogu kupiti isključivo ono što će se naći na vješalicama novog showrooma?

Dizajn naših kreacija je isključivo iz naše Iggy radionice, a dovršavaju se po mjeri klijentice koja će istu i kupiti. Upravo zbog toga će se često raditi nove stvari pa se nadamo da će svatko naći nešto za sebe i po svom ukusu.

Hoće li postojati dvije identične kreacije ili se kod ove svečane kolekcije fokusiraš na to da svaka žena dobije svoju unikatnu kreaciju u kojoj će biti jedinstvena?

Svaka kreacija će biti 100% jedinstvena. Mislim da žena zaslužuje biti posebna u svim prilikama i da za dan novac ne želi vidjeti istu takvu haljinu na nekom drugom. A kreativnosti nam ne manjka tako da nam to neće predstavljati problem, dapače to nam je izazov koji volimo!
 
Iggy
Koji će materijali i boje prevladavati u kolekciji?

Materijale kupujem u trenutku, najčešće spontano, u inozemstvu ili po raznim malim radnjama u Zagrebu. Tražim najbolje materijale za najbolju vrijednost, jer mislim da se dobro biranim materijalima može postići jednak wow efekt kao i kod nekih skupljih kreacija. Tako da kod nas vjerojatno nećete vidjeti skupe čipke, jer one automatski dižu cijenu. Koristimo puno tila, deblje svile, brokate, baršun i ručno šivane aplikacije. Što se tiče boja, željeli bi ubaciti više živih boja u svečanije kreacije, pogotovo vjenčanice! Nisam ljubitelj čisto bijele boje, uvijek bi joj dodala barem neki mali detalj. Najviše volim crno bijelu kombinaciju boja kad su u pitanju posebnije prigode, što se i vidi na ovih prvih nekoliko haljina i suknji.

Koji je raspon cijena kreacija u ovoj kolekciji i gdje ih ljubiteljice tvog dizajna mogu probati i kupiti?

Cijene će ovisiti o samoj kreaciji, o materijalu, zahtjevnosti, međutim ono što vam garantiramo je da će biti puno manje od cijene koju bi platili za najam. Moći će se kupiti online na našem Facebooku, na webshopu koji je u izradi ili u našem novom showroomu u Vlaškoj 78 gdje ćete ih naravno moći i probati.
 
Iggy
Ana Bacinger
Foto: Igranja Vargek, Jure Perišić
Objavljeno: 04.05.2015. u 09:06

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p