HRVATSKA MODA

Kako izgleda nova H&M Conscious Exclusive kolekcija?

U suradnji sa stilisticom i blogericom Barbarom Repe

Stilistica i modna blogerica Barbara Repe udružila je snage s talentiranom mladom fotografkinjom Sarom Pukanić i prva predstavila komade iz nadolazeće H&M Conscious Exclusive kolekcije izrađene od recikliranih materijala. U modnom editorijalu korišteni su ekskluzivni ženstveni odjevni komadi iz kolekcije koja će se pronaći na policama 20. travnja 2017. u čak 160 H&M trgovina diljem svijeta.

Romantična i lepršava kolekcija snimljena je analogno na sanjivoj lokaciji Tuškanca. Nova H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive pomiče granice održivosti i stila. Kolekcija za 2017. uključuje inovativni održivi materijal BIONIC®, reciklirani poliester izrađen od plastičnog obalnog otpada. Podatna tkanina korištena za elegantnu plisiranu haljinu dokazuje kako je sasvim prirodno da najbolji stilovi idu ruku pod ruku s osviještenosti o okolišu.


Kolekcija Conscious Exclusive predstavlja pokretač u okviru iskoraka H&M-a prema održivijoj budućnosti mode. Od cjelokupnog asortimana H&M-ovih proizvoda, 20% sada je izrađeno od održivijih materijala (2015.) s ciljem povećanja tog udjela na godišnjoj razini. H&M je jedan od najvećih korisnika recikliranog poliestera na svijetu i jedan od najvećih kupaca organskog pamuka. Cilj je da do 2020. godine 100% pamuka dolazi iz održivih izvora. Taj cilj predstavlja dio težnje H&M-a da stvara održivu i kvalitetnu modu, dostupnu što većem broju ljudi.


Foto: Sara Pukanić
Styling: Barbara Repe
Frizura: Katica Topčić za Kevin.Murphy
Make up: Barbara Repe
Asistent: Iva Bakmaz

Objavljeno: 27.03.2017. u 14:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p