HRVATSKA MODA

Hortelano ilustrirao ljetnu Sheriff&Cherry kolekciju

Ljetna kolekcija i kampanja s poznatim španjolskim ilustratorom José Manuel Hortelano – Pijem
Sheriff&Cherry
N
ajnovija kolekcija sunčanih naočala Sheriff&Cherry za proljeće i ljeto 2017. stigla je na svjetske modne adrese. Inspirirana poznatim svjetskim ljetnim destinacijama, u svom karakterističnom retro dizajnu te upotpunjena neobičnim kolorističkim kombinacija i suvremenim materijalima, posebnost ove Sheriffove sezone jest i u tome što je najavljuje zajednička ilustrirana kampanja kreativca Maura Massarotta iz Sheriff&Cherry studija i poznatog španjolskog ilustratora José Manuel Hortelano - Pijem.

Najnovija Sheriff&Cherry kolekcija ovog je puta predstavljena kroz zanimljive, heterokromične, pomalo i provokativne ilustracije španjolskog ilustratora Hortelana koje u mnogočemu podsjećaju na dobro nam poznate, danas ih možemo nazvati i retro prizore s ljetnih razglednica. Prepoznatljivi Sheriffovski likovi – mlade, dobro raspoložene i lijepe djevojke, preplanuli i šarmantno prosjedi muškarci u najboljim godinama, atraktivne srednjovječne žene koje izazovno nose svoju sijedu kosu i bore na licu na Hortelanovim ilustracijama, koje u pojedinim trenucima izgledaju kao 'realne fotografije', nose originalne Sheriff&Cherry modele iz najnovije ljetne kolekcije.

Sheriff&Cherry
Sheriff&Cherry
Uz atraktivne, žarke, ljetne boje i nijanse ilustracije su upotpunjene i karakterističnim ljetnim motivima – tirkizno plavim morem odnosno vodom u bazenu, granama palmi uz žarki zalazak sunca, biserno bijelim pješčanim plažama, atraktivnim cvjetnim detaljima, te u mnogočemu automatski asociraju na razglednice koje je većina nas u ne tako davnoj prošlosti s ljetovanja slala svojim prijateljima, obiteljima, simpatijama.

Sheriff&Cherry
Sheriff&Cherry
U niti jednom dijelu, osim kroz žarke, vatrene i pomalo strastvene nijanse prizora, Hortelanove ilustracije dodatno ne uljepšavaju stvarnost već ono stvarno na njima čine još ljepšim – bore na licu muškaraca i njihove prošarano sijede brade, sijedu kosu žena i njihove šarmantne bore, u potpunosti ne isklesana muška tijela - slaveći tako stvarnu ljepotu ljudskog bića i iskrenu opuštenost ljetnih trenutaka. Sva pažnja koncentrirana je naravno na najnovije modele novih Sheriff&Cherry naočala koje je ilustrator potpuno realno prikazao, a koje i dalje karakterizira sad već prepoznatljiv retro dizajn, neobične kolorističke kombinacije te kvaliteta materijala od kojih su izrađeni okviri i leće.

Sheriff&Cherry
Sheriff&Cherry
José Manuel Hortelano - Pi, ilustrator i portretist rođen u malom gradu na jugu Španjolske danas živi i radi u Madridu. U fokusu njegova interesa su nov i suvremen pogled na portretiranje pojedinaca koji kombinira s društvenim mrežama i ostalim oblicima internetske suradnje. Kao svoju glavnu tehniku koristi akvarel. Portretiranje je danas njegova najsnažnija motivacija za rad, dok u njegovoj umjetnosti dominira ljudsko, posebice muško tijelo te ga se uvijek trudi prikazati kao glavni izvor energije i čovječnosti.

Sheriff&Cherry
Sheriff&Cherry
Najnovija Sheriff&Cherry kolekcija proljeće/ljeto 2017. dostupna je na službenoj stranici  i u SHERIFF & CHERRY Showroomu, Franje Račkoga 11 u Zagrebu (pon-petak, od 10 do 18h) te u odabranim optikama diljem Hrvatske.
Objavljeno: 11.04.2017. u 10:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p