HRVATSKA MODA

Hrvatska dizajnerska šalica pod bor!

Juraj Zigman i Robert Sever oslikali Jacobs šalice!

Veliki ljubitelji kave zasigurno će s oduševljenjem prihvatiti novi Jacobs projekt. Jacobs je naime odlučio dodatno istražiti granice svog stila i originalne prezentacije angažirajući dva poznata hrvatska kreatora koji su Jacobs šalicu za kavu zamislili kao platno za stvaranje svog novog umjetničkog djela. Dizajnerske šalice koje su osmislili Juraj Zigman i Robert Sever u prodaji se nalaze u limitiranom izdanju stoga bez sumnje možemo zaključiti kako Jacobs paket predstavlja omiljeni poklon u hladnim zimskim danima.

U kratkom roku Juraj Zigman zasluženo osvojio je titulu modnog "čuda od djeteta" čije se kolekcije očekuju sa neviđenim nestrpljenjem stoga ne treba iznenaditi što su njegove eklektične ideje također osvanule na Jacobs šalici.

"Moda je danas sastavni dio života i kao takva može se pronaći svugdje. Osobno uživam u kreiranju grafika i modnih ilustracija tako da svaki moj crtež može biti primjenjen u kontekstu produkt dizajna. Zigman Jacobs šalica je romantična, zavodljiva, posjeduje dašak starinske atmosfere. Glavni je cilj bio kreireati jako pozitivan proizvod koji će svakome uljepšati početak radnog dana. Upravo me ta pozitivnost ali i stanovita intima cijelog procesa vodila kroz oslikavanje i osmišljavanje." riječi su Juraja Zigmana.

Etablirani dizajner i svojevrsni pionir modnog produkt dizajna u Hrvatskoj, Robert Sever, već je u nekoliko navrata svojim maštovitim vizijama surađivao u osmišljavanju i reinterpretaciji cijelog niza proizvoda stoga suradnja sa Jacobsom za njega predstavlja još jednu uzbudljivu kolaboraciju.

"U slučaju suradnje sa Jacobsom inspiracija su mi prvenstveno bile bogate barokne dekoracije koje sam pokušao na vlastiti način nanovo izmisliti i na taj način učiniti suvremenima. Eksperimentirao sam između hektične ali promišljene dekorativnosti koja postaje vrlo moderna." izjavio je Robert Sever.

Šalicu Roberta Severa možete pronaći uz Jacobs 3in1 kutiju od 240 g dok se Zigmanova nalazi uz kutiju Jacobs 2in1 kave od 320 g.

A.B.

Objavljeno: 15.12.2009. u 11:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p