HRVATSKA MODA

„Htjeli smo svoj stil upotpuniti s nečim drugačijim…“

Intervju: Mia Borčić, Moo Moo Shoes

Mlada dizajnerica unikatne obuće Mia Borčić, koja svaki model oslikava na jedinstven način, primjer će kako će kreativnost (unatoč svim tehničkim i financijskim problemima koje imamo kao društvo) kad-tad isplivati na površinu. Od „basic" bijelih tenisica, ova će vam dizajnerica napraviti model po vašoj želji. Koliko ulaže vremena i truda te otkud joj navire inspiracije, pročitajte u našem ovotjednom intervjuu...

 

 

 

Kako si uopće došla do ideje oslikavanja tenisica? Jesi li htjela napraviti neke modele koje nisi mogla naći na tržištu, a željela si ih nositi?

 

Sama ideja se izrodila kroz razgovor s prijateljima. Nas par je imalo viziju svojih savršenih tenisica. Nedugo nakon samog razgovora, odlučila sam ideju pretočiti u stvarnost i napraviti sebi i najbližim prijateljima tenisice kakve su priželjkivali. Nije to čak bila toliko stvar toga ima li ili nema nečega takvoga na tržištu, koliko toga da smo htjeli svoj stil upotpuniti nečim neobičnim i drugačijim.  

 

 

Otkuda dolazi inspiracija za tvoje nove modele? Sudeći po facebook stranici MOO MOO SHOES, imaš golemu količinu modela koje izrađuješ.

 

Inspiraciju pronalazim u svemu. Zaljubljena sam u život i svijet oko sebe i tu radost pokušavam prenijeti na modele koje radim. Obožavam boje i svaki model nastojim uveseliti koliko god je to moguće. Ponekad se, kao veliko dijete kakvo jesam, znam osjećati kao da sam jedna od malih vilenjaka iz meni dragog crtića Božićni vilenjaci, a koji cijelu noć stvaraju savršene cipelice kojima će nekoga razveseliti. I to je krasan osjećaj.

 

Kako gledaš na konkurenciju? Hodajući Zagrebom nije teško zamijetiti oslikana startas tenisice koje su preplavile grad. Misliš li kako postoji mnogo kreativaca koji se bavi ovim zanatom?

 

Ne mislim kako postoji mnogo ljudi koji se bave čime i ja, ali znam, i drago mi je, da nisam jedina. Konkurenciju svakako smatram dobrodošlom jer svatko od nas ima drugačije ideje i vizije, i svatko će isti motiv prezentirati na potpuno drugačiji način.

Poanta i je da se svatko tko se bavi ovime, ili bilo čime sličnim isprofilira i zadovolji ukus određenog broja ljudi. Bilo bi tragično kada bismo svi željeli isto.

 

Koliko se vidiš u onome što stvaraš svojim kistovima? Utječu li tvoje klijentice na stvaranje novih modela? Jesi li se susrela sa neobičnim željama?

 

Mislim da su moji radovi pravi odraz mene. Nastojim svojim radovima probuditi dijete koje čuči u svakome od nas. Budući da uglavnom oslikavam prema željama, klijentice svakako imaju velik utjecaj na stvaranje novih modela, ali iznimno mi je drago kada prihvate moje sugestije, a još draže kada izmjenama budu ugodno iznenađene.

No naravno, odluka je uvijek na klijentu i poštujem želje kakve god one bile. Znaju se ponekad dogoditi i one neobične, kao recimo slike kućnih ljubimaca, ali na njih uvijek gledam kao na izazov i drago mi je kada netko traži nešto novo.

 

Trenutno ti je oslikavanje tenisica ozbiljan hobi. Misliš li se ovime baviti i u budućnosti? Kakva je uopće potražnja?

 

Svakako bih se voljela ovime nastaviti baviti jer je to doista krasna zanimacija, ali dok ne završim fakultet to sigurno neće biti u onoj mjeri u kojoj bih ja to htjela. Potražnja sve više raste i ne sumnjam da će tako biti i u budućnosti. Svakako imam u planu neke ideje za budućnost, ali o tome kada za to dođe vrijeme.

 

Marko Banjavčić

Facebook page: Moo Moo Shoes

Objavljeno: 05.08.2011. u 11:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p