HRVATSKA MODA

IGOR GALAŠ NA MEĐUNARODNOM MODNOM NATJECANJU

Nakon Berlina i Pekinga mladi hrvatski dizajner Igor Galaš sprema se za putovanje na daleki Novi Zeland

Igor Galaš sa ponosom nosti titulu jednog od najnagrađivanijih mladih dizajnera u povijesti domaće modne scene. U posljednje dvije godine Igor je sudjelovao na eminentnim svjetskim modnim natjecanjima među kojima se najviše ističe CREATEUROPE u Berlinu i HEMPEL AWARD u Pekingu.

Vrhunac njegovog uspjeha predstavljaju medalje i certifikati osvojeni na HEMPEL AWARDU gdje je Igor Galaš izabran među trideset finalista u konkurenciji od čak deset tisuća prijava iz 23 zemlje svijeta. Stručno povjerenstvo, u kojem su sjedili profesori legendarnog Bunka Fashion Collegea iz Japana koji su pohađali Kenzo Takada i Yohji Yamamoto, nagradilo je Igora Galaš prošle godine sa čak tri nagrade: zlatna medalja za najbolji modni crtež, brončana medalja za najbolju kolekciju te posebna nagrada Republici Hrvatskoj i mladom dizajneru za prvo sudjelovanje na HEMPEL AWARD natjecanju.

Nakon što su ga u Kini upoznali sa iD DUNEDIN natjecanjem u Novom Zelandu, Igor je aplicirao strogom povjerenstvu sa mapom svojih radova te je ubrzo pozvan da se predstavi zajedno sa 25 talenata iz svijeta. Osim Igora Galaša na natjecanju, koje će se održati od 8. do 14. ožujka, participirati će studenti najmoćnijih modnih škola kao što su Saint Martins College of Arts and Design i The Royal College of Art.

iD DUNEDIN - EMERGING DESIGNER AWARD natjecanje osnovano je 2000. godine i postalo je poznato po njegovanju supkulturalnih tenedncija među novom generacijom dizajnera. Ne treba iznenaditi što je ove godine njihova posebna gošća ikona britanske modne scene, Zandra Rhodes.

Povodom sudjelovanja na još jednom ekskluzivnom natjecanju Igor Galaš je izjavio: "Uzbuđen sam zbog poziva koji sam dobio ali također i zbog činjenice što mi taj dio svijeta predstavlja potpuno nepoznanicu. Što se tiče kolekcije, predstaviti ću pet kompletnih modela u kojima je naglasak na tretiranju vune i (anti)kontroli volumena. Neopisivo mi je zadovoljstvo što ću odmah iz Novog Zelanda sletjeti u Zagreb i predstaviti svoju kolekciju na DOVE FASHION.HR-u  čija mi organizacija od samog početka pruža najveću potporu."

 

 

Objavljeno: 28.02.2010. u 18:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p