HRVATSKA MODA

Intervju: ROBERT SEVER

Bila nam je iznimna čast osmisliti vizual za Fashion.hr Style Community majice i zaglavlje portala! 

Zaglavlje novog ruha Fashion.hr Style Community portala dobilo je svoj novi vizualni identitet za čiji su dizajn zaslužni Robert Sever i Branko Basletić koji zajedno rade pod imenom ROBERT SEVER. Ovom kreativnom dvojcu pripala je čast da budu prvi dizajneri koji su se poigrali našim zaglavljem i da dizajniraju limitiranu kolekciju pamučnih majica koje su od danas dostupne u concept dućanima Iggy u Zagrebu i Krugu u Splitu, a već početkom idućeg tjedna možete ih pronaći i na webshopu Vešmašina! Kako su došli na ideju oko samog vizuala, kako je tekao kreativni proces i u kojim kombinacijama vide Fashion.hr Style Community majice, pročitajte u nastavku!

Brand ROBERT SEVER zaslužan je za prvi vizual Fashion.hr Style Community majica i zaglavlja portala. Koja je priča iza vizuala?

Ideju je zapravo predložio Branko! ‘Ti super crtaš oči, zašto ne napravimo nešto takvo?’ I tako se rodila ideja očiju koje su, iako naoko jednostavne, rađene u kombinaciji nekoliko tehnika. Prvo su nacrtane pastelama, lijepljene kolaž tehnikom, skenirane te kompjuterski dorađivane. Bitno nam je bilo da vizual bude jednostavan, duhovit, pozitivan i da nije pretenciozan. A kako je ideja bila prenijeti koncept i na T-shirt, onda smo odlučili te oči pretvoriti u portret. I tako je nastao ženski, a potom i muški vizual za majice.

Zašto ste se odlučili baš za oči?

Oči sve vide, oči su jako bitan simbol, snažne su i jasne. Oči prikazuju sve emocije!

Majice dolaze u tri modela. T-shirt, ženski model s laganim lađa izrezom i dres. Koji model je vama osobno najdraži?

Sva tri su nam draga, sviđa nam se da je ponuda toliko različita da svatko tko poželi ovaj artikl može imati vlastiti izbor. Svakako je mogućnost izbora bitna jer je zaleđe priče humanitarnog karaktera, tako da što više različitih opcija ponudimo, više će ljudi kupiti ove artikle i tako automatski sudjelovati u akciji doniranja za pomoć Slavoniji.

Vjerujemo u individualnost i u stil, ne vjerujemo u trendove! Mogućnosti kombiniranja ovih majica su nebrojene upravo zbog jednostavnog i pristupačnog dizajna koji može biti uklopljen u razne stilove, od sportskog pa do elegantnog.


Što vam je iduće u planu? Nižete projekt za projektom pa nas zanima što nam iduće pripremate?

Jako puno stvari radimo paralelno, trenutno smo preokupirani kostimografijom za već četvrtu tv seriju na kojoj radimo. Osim toga radimo i na proširenju naše ponude branda, uskoro ćemo predstaviti liniju rajfova/kruna, a pregovaramo i s jednim koncept dućanom u Ateni koji želi otkupiti našu jesensku kolekciju ‘Virginia’. Puno planova, i još više posla!A.B.

photos: Jure Perišić

Objavljeno: 09.06.2014. u 12:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p