HRVATSKA MODA

Isplati li se ulagati u domaći modni blog?

Tjedni pregled: Pomaci su sve vidljiviji

Domaći modni blog sve je samo ne priča u početku - sada već pune dvije, tri godine postoje stanoviti pojedinci koje prati sve veći broj obožavatelja. Nagli medijski uspon koji je uslijedio krajem 2010. i tijekom 2011. svakako je iz anonimnosti podigao golem broj blogera koji,  uspješnije ili ne, guraju svoju priču na tržištu koje je na nož prihvatilo klince čije se modne kombinacije prate. O tome ima li originalnosti ili ne - neki drugi puta. Isplati li se ulagati u vlastiti modni blog? To je već zanimljiva tema na koju bi se dalo diskutirati.

Ukoliko se želite probiti u rahitičnoj modnoj industriji kako biste ostvarili neke karijerne interese, blog je svakako mjesto na kojem možete dostojno pokazati svoje kvalitete. Izbor tema o kojima blogate, kao i glazba te fotografije koje vas inspiriraju mogu pomoći u približivanju budućem klijentu (časopis, portal, drugi blog...). Izgled bloga također je esencijalan u predstavljanju vizije - barem one kakvih nema mnogo na tržištu. U blogerskoj priči također postoje pravila tržišta i profesionalnosti, tako da bi valjalo razmisliti pri svakom postu.

Bez obzira koliko vi to nonšalantno doživljavali i predstavljali kao svojevrsnu igru, ništa nije slučajno. Ukoliko jednog dana želiti raditi kao stilist, fotograf, model ili novinar - uložite što više u blog. Blog je vaš alter ego. Mnogi su pojedinci uspjeli iskočiti na domaćoj blogerskoj sceni - Barbara Repe (ar ar blog), Ljupka Tanevska (sad pony guerrilla girl), Matea Martek (gypsy gardens), Nina Starčević (la style muse), sestre Bačić (style&coffee), Mila Puljiz (fashionrocks-vogue), Katarina Matić i Martina Tomašević (fashion gossip), Ana Belić (fashion in the air), Dino Bonačić (stylebrick-road), Manuel Maligec i Antonia Ponoš (fashion imperative)... Popis domaćih blogera s velikom čitanošću zaista je golem. Hoćete li ih vi čitati - to je već odabir svakoga od nas.

Ovoga tjedna popratili smo što je to naša draga Ljupka Tanevska radila u Osijeku - izložba fotografija Filipa Tota (poslovni i privatni partner), kao i izrada mnogih „Lju" torbica zaokupili su ovu šarmantnu djevojku kojoj mnogi predviđaju budućnost u domaćem stilizmu. Uostalom, za to se zanimanje i školuje.

Sestre Bačić, koje potpisuju priznati blog Style&Coffee,  prezentirali su nam novi blog kojeg su primijetile na tržištu - SousStyle.com. Spoj lifestyle-a i mode pronađen je u vidu Pippe Lord koja radi za časopis Elle. Ovakvi zanimljivi prijedlozi svakako su plus modnoga bloga koji se nastoji odmaknuti o cipela i torbica.

                                                                            (Photo by Filip Glavač)

Ana Karadžole, koja potpisuje blog Psycho Couture, uvela je neke novosti na svoj blog. Osim izvrsnih fotografija, obnovila je glavni „header" svog bloga tako da je cjelokupni dojam puno bolji. Njena kolegica po blogu Izabela Rakonić (pile of style) također je promijenila neke stvari na svome blogu. Izvrsne fotografije, kao i detaljna selekcija svakog odjevnog komada svakako će privući mnoge mlade djevojke koje frenetično prate njene styling-e...

Marko Banjavčić
Photo: vlasništvo blogova

Objavljeno: 25.01.2012. u 10:41
Tagovi: modni blog

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p