HRVATSKA MODA

‘It’ proljetni komadi koje će obožavati sve zaljubljenice u dobar stil!

Domaći brend ima novu kolekciju koja osvaja na prvu!

Već odavno znamo kako domaća modna scena nudi odlična dizajnerska imena čiji nas rad uvijek iznova oduševi, a brend Sommarena kojeg su osnovale Karla Ljubičić i Ana Jurjević, akademska kiparica i kostimografkinja, uvijek iznenadi zanimljivom modnom interpretacijom. Tako je ovog puta u fokusu najnovija ljetna kolekcija čija je proljetna estetika nešto drugačija, odvažnija i – tamnija.

„IS IT SPRING YET“ ime je nove Sommarena kolekcije koja oslikava atmosferu novog COVID proljeća pa je samim time riječ o kolekciji čije boje nisu tipično jarke, već naprotiv, svoj spektar pronalaze u zagasitim tonovima.

‘Boje kojima smo doslovno protkale pojedine komade odjeće naša su vizija optimizma. Fokusirale smo se na traper kao na ultimativnu proljetnu uniformu koja je jednostavna u svojoj formi i performativnosti, ali uz neočekivane vizualne podražaje. Traper je dugovječan, evocira sretnija vremena i podsjeća kako uvijek imamo sutra.’ - poručuje ovaj kreativni duo

Kampanju je snimao Zvonimir Ferina koji je uz Zitu Nakić iz okolnog ambijenta zagrebačkih „Raketa“ brutalističke arhitekture izvukao ženstvenost (pojam u kojem podrazumijevamo i snagu i čvrstoću) na jedan netipičan način svojstven duhu vremena. Fatalistički rečeno – zamišljamo feniksa i putujemo u svjetliju budućnost, a makeup Tene Bašić to doslovno podcrtava u dvije boje.

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 07.05.2021. u 10:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p