HRVATSKA MODA

Ivana Janjić debitirala na pisti BIPA FASHION.HR-a i razoružala publiku

Nositeljica naslova Najbolji mladi dizajner by Perwoll predstavila svoju pobjedničku kolekciju

Ivana Janjić

Pobjednica prestižnog regionalnog natjecanja za mlade dizajnere, Portanova Fashion Incubatora, i nositeljica titule Najbolji mladi dizajner by Perwoll, Ivana Janjić na pisti je BIPA FASHION.HR-a predstavila svoju pobjedničku kolekciju te pritom posve razoružala zagrebačku modnu publiku. 

Mlada dizajnerica svojom je muškom kolekcijom, na granici nosivosti i avangarde, na natjecanju u Osijeku potpuno osvojila kako stručni žiri pa tako i publiku. U Ivaninu je kolekciju naziva A+ utkano promišljanje o percepciji muške mode koja je često podložna etiketiranju te je pritom iznimno neslobodna i sputana. Izraziti se kroz odjeću kao muškarac u današnjem društvu vrlo je teško, a često se može činiti i posve nemogućom misijom. Zavijena u crninu, Ivana je kolekcijom nastojala propitati gdje su te granice – dati muškarcu slobodu, a pritom mu ne oduzeti ono što ga čini muškarcem. Čak i u suknjama, Ivanini modeli izgledaju muževno i snažno, no pritom drugačije, jedinstveno i pomaknuto dovoljno da izraze sebe na način koji nije ustaljen i dosadan.

Ivana Janjić

Ivana Janjić
Ono što Ivanu Janjić potencijalno čini velikom dizajnericom je činjenica da već sada kreira bez zadrške i hrabro, s velikom dozom promišljenosti i zrelosti te jasno razrađenom idejom od koje ne odustaje i koju ima na umu u svakom detalju. Premda je sama sebi zadala izrazito težak zadatak, a to je domena muške mode, Ivana se nije poskliznula i otišla predaleko u nešto što je posve nenosivo i nefunkcionalno. Zadržala je dobar dašak avangarde no istu je posve lako zamisliti kako maršira ulicama. Otkako pratimo Ivanin rad, a taj se period sada protegnuo na više od šest mjeseci, ne možemo ne zaključiti kako ovaj iznimni talent sve više dolazi do izražaja, a gradi se upravo zahvaljujući predanosti i trudu ove mlade dizajnerice. Ponekad prve kolekcije naprave eksploziju, a kasnije se čitav dojam nekako stiša u strahu od pogreške, no uvjereni smo kako se to u Ivaninom slučaju neće dogoditi. Zato s nestrpljenjem očekujemo njezinu iduću kolekciju.

Ivana Janjić

Ivana Janjić

Ivana Janjić

Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS Video Production

Sve komade iz kolekcije pogledajte u galeriji:

Objavljeno: 14.10.2016. u 10:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p