HRVATSKA MODA

Ivana Omazić predstavlja novu kolekciju

Savršeno nesavršenstvo u jesenko-zimskoj kolekciji
IO Ivana Omazić
K
olekcija IO Ivana Omazić jesen-zima 2017-18 usmjerena je na kreiranje sinteze s naočigled odsutnim izražajima. Suprotnosti postaju dio jedna druge, kao kontrasti u mijeni, kao yin i yang, svjetlo i tama. Istraživanje, stil i dizajn hrane se izrazitim kontrastima. Ipak, rezultat se prelijeva u IO Ivana i postaje nedvosmislen. Suptilna ravnoteža odjevnih predmeta s čistim suvremenim stilom i osobnošću.

Tehnika ručnog oslikavanja slavi nesvaršenosti, dok se savršenstvo pojavljuje u geometrijskim uzorcima, bogatim detaljima i preciznoj konstrukciji. Kao dvije melodije u kontrapunktu, obrada i linije su izrazito naglašene, stvarajući time dubinu i trodimenzionalne efekte. Rezovi, pruge, krugovi, nevjerojatni simboli pomješani su u zapanjujuću ‘simetričnu asimetriju’, sve dok svjesno napravljene ‘greškice’ ne postanu dubok osobni znak.

IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić

Ženstvenost i rigoroznost izražene su u detaljima, dok se…Mašta i pročišćenost izmjenjaju na bijelim površinama, kao dječji crteži ili profinjeni cvijetni uzorci na gustom pamučnom tkanju, sve ostvarene kaligrafskom umjetnošću.

Čiste i geometrijske linije Osnovna inspiracija je strast prema Japanu iz pozicije zapadnog svijeta. Izmjenjuju se stiliziranje i superpozicije, stvarajući panele i dvostruke nabore, s fluidnom trodimenzionalnošću kao rezultatom. Štoviše, kada linije pokretom ožive, uhvate vjetar poput jedra, proizvode neočekivane nove oblike.

IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić

Veliki dio kolekcije ručno je oslikan. Svako slikanje geometrijskih obika zlatom postaje jedinstven i dragocjen ukras. Kvadrati i pravokutnici u čistoj zlatoj kovini dodaju na iznenađenju i jedinstvenosti. Gesta ručnog ocrtavanja tkanine je promišljena, a proizvodi neočekivane grafike. Najviše je radova ostvareno u nebojama - crnoj i bijeloj, sintezi svih boja.

Prateći i implementirajući vrlo jasno određenu suvremenu viziju slow fashion pokreta, svi su sirovi materijali čisti i prirodni. Sva je odjeća kreirana tako da traje kroz vrijeme. 100% svila i laki pamuk korišten za košulje izmjenjuju se s dobro strukturiranim gabardinom ili s tkanjem od teške vune.

IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić
IO Ivana Omazić
Rad i istraživanje pletiva veliko je poglavlje uklopljeno u cijelu IO Ivana Omazić koleciju, i zato joj daje snažanu svijest o osobnosti, podrazumijeva udobrnost, kao što i predstavlja accessory piece snažne svijesti. Koristeći čistu merino vunu, pletu ga vješte ruke majstorica zanata: sarajevskih žena. Pletivo je mekano, toplo, oversize ili pak kratko poput bolera. Uvijek suštinsko. Jednostavno kukičanje za duge kardigane s tri gumba, ili vrlo razrađen vuneni kaput, s uzorkom lista, komad koji dobro objašnjava strast IO Ivana Omazić prema neočekivanim postupcima u bezbroj koraka.
Objavljeno: 30.08.2017. u 12:08
Tagovi: Ivana Omazić

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p