HRVATSKA MODA

Ivica Skoko otkriva 4 stvari koje trebate znati o novoj kolekciji

Što poznati dizajner sprema za 26. sezonu Bipa FASHION.HR-a?

Ivica Skoko na nadolazećem Bipa FASHION.HR-u predstavit će novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2018. pod pokroviteljstvom brenda Perwoll. Kao i obično, u sklopu najveće modne platforme, predstavit će večernju modu i glamurozne haljine u majstorskoj izvedbi zbog koje ga obožavaju brojne zvijezde crvenog tepiha.

Miss Hrvatske, prekrasna Tea Mlinarić, prva je imala čast isprobati haljine iz nove kolekcije i tako u glavnoj ulozi vizuala predstaviti mali dio nove kolekcije. U proljetno-ljetnoj sezoni Skoko ponovno sprema glamur u punom sjaju. Sama kolekcija sastoji se isključivo od dugih, uskih haljina koje naglašavaju siluetu, ali dizajner za ovu sezonu priprema i romantične forme, vrlo jednostavnih linija s tankim bretelicama. „Ovog puta naglasak je na nešto više strogoj formi te profinjenim i elegantnim krojevima. Inspiraciju sam pronašao u visokoj modi 80-ih godina pa sam tako neke elemente poput naglašenih ramena oživio u novoj varijanti“, objašnjava Ivica Skoko i najavljuje nastup na najvećem tjednu mode u regiji. Ivica Skoko svoju će novu kolekciju predstaviti 21. ožujka, u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, a povodom predstavljanja nove kolekcije kojom će zasigurno očarati publiku, otkrio nam je četiri stvari koje biste o njoj trebali znati.

1. Nova kolekcija je inspirirana nekim elementima glamura osamdesetih godina što je vrlo logičan slijed jer su kroz svaku kolekciju protkani elementi nekih modnih epoha. Vođeni ovom estetski zanimljivom modnom dekadom, u ovoj smo kolekciji balansirali pojačana ramena, duboke izreze na dekolteima te visokim izrezima u donjem djelu. Vješto smo retro elemente pretočili u urbanu priču.

2. Od materijala i dalje koristimo jako puno čipke u raznim oblicima i formama. Novost su glitter resice, perle, biseri te Swarovski kristali koji su ručno aplicirani na haljine čime opet želimo oduševiti sve one žene koje žele zablistati u punom sjaju. I ovoga puta glorificiramo ženstvenost i posebnost.

3. Apostrofiramo figuru bez obzira na to što koristimo neke voluminoznije teksture čipki kao što su primjerice resice od glittera. Uz to smo, zbog čiste dinamike, koristili i kompaktne materijale kao što su američki saten, taft i brokat koji su vješto kombinirani s uskim senzualnim linijama.

4. Haljine su uistinu glamurozne i senzualne no nikako u princess maniri kao u prošlim kolekcijama koje smo prikazali publici na pisti Bipa FASHION.HR-a. Iako oduvijek radimo haljine za crveni tepih smatramo kako je ova kolekcija mnogo elegantnija te bismo se čak usudili reći još malo zrelija od onih dosadašnjih.

Najveći tjedan mode ove sezone najavljuje promjene i mnoštvo događanja pa će tako 15. i 16. ožujka modnu publiku ugostiti Gliptoteka HAZU, 19. ožujka Muzej suvremene umjetnosti, a od 21. do 24. ožujka tradicionalni paviljon 5 Zagrebačkog velesajma. U sedam modnih večeri svoje nove kolekcije predstavit će i Robert Sever, I-GLE, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Arileo, koji ove sezone obilježava 15 godina brenda, Marina Design, Klisab, Anthony Avangard, Morana Krklec, Price on Request, Twins, Ivana Janjić, Jelena Holec, Marijana Cigić, Unaesthetik, Mates i Mateyaneira. Nastavno na slavlje mode koje iz sezone u sezonu okuplja sve veći broj gostiju, u shopping centru City Center one otvorit će se FASHION.HR POP UP store, koji će u dva mjeseca trajanja posjetiteljima ovih zagrebačkih shopping destinacija omogućiti kupovinu dizajnerskih komada i najnovijih kolekcija prikazanih na revijama.

Foto: Zvonimir Ferina
Make up: Ivana Bilandžija
Frizura: Ivan Pervan
Model: Tea Mlinarić, miss Hrvatske (Talia model)
Objavljeno: 07.03.2018. u 09:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p