HRVATSKA MODA

Jesenski trendovi iz radionice mladih hrvatskih dizajnera

Lokomotiva, Aleksandar Žarevac, Clash of 9 i mnogi drugi
                                    Lokomotiva                                              Juraj Zigman

Oni diktiraju trendove u našoj državi i njihove se kolekcije najviše iščekuju. Oni su mladi hrvatski dizajneri i puni su odličnih ideja pa smo odlučili proučiti što bi oni voljeli vidjeti na ulicama i javnim događanjima diljem Hrvatske. Kada su u pitanju javna događanja i crveni tepih, od mladih kreativnih snaga tu je Aleksandar Žarevac čije su haljine osvojile brojne poznate modne dame. Za jesen 2012. godine Aleksandar savjetuje monokromatski stil - savršeno krojene haljine sa zgodnim detaljima koje će probuditi elegantnu damu u vama. Slične boje, no sasvim drugačiju modnu estetiku ima i mladi Matija Čop koji iz sezone u sezonu svojim kreativnim idejama modne kritičare ostavlja bez dana. Čop nije za masu, ali je definitivno savršen izbor za sve one žene koje vole primjetne komade koji odišu minimalizmom i inspirirani su japanskom kulturom.

Kreativna snaga iza otkačenog brenda Clash of 9 jesen je odlučila provesti u zagasitim tonovima kojima je dodala neon žutu boju. Clashovci vole ležeran stil, vole slojeve i primjetan nakit pa svoju trendsetericu ove jeseni vide u slojevima, u kombinaciji crne, bijele i sive boje uz obilje geometrijskih, primjetnih modnih dodataka.

                         Clash of 9                           Aleksandar Žarevac                  Matija Čop

Osim mladih snaga Dove FASHION.HR-a, na Cro A Porteru su hrvatske trendseterice oduševile kolekcije SOEL by Sonja Lamut i brenda JET LAG iza kojeg stoje Jasmina Arnautović i Maja Virgej. Sonja Lamut lukavo je iskoristila tople, zimske materijale i iz njih izradila ležerne majice ukrašene perlicama koje su postale apsolutni hit ove jeseni. Sonja predlaže da jesen 2012. provedete u dobro krojenim treger hlačama od toplog materijala ispod kojih ćete nositi dolčevite ili spomenute majice s perlicama. A Jasmina i Maja kao glavni jesenski komad ističu kaput neobičnog kroja koji će vas osvojiti kako svojom bojom tako i odličnim modelom koji ide uz sve i koji je savršen za sve modne stilove.

Novi brend na hrvatskom tržištu je i Lokomotiva iza koje se kriju kreativni Luka Grubišić i prekrasna Lana Puljić. Što nam ovaj duo predlaže za jesen 2012. godine? Elegancija koju voli velika većina žena na prvom je mjestu, a velika pažnja usmjerena je i na upečatljive materijale koji vam garantiraju da ćete biti zamijećeni u masi.

Iako više ne spada u kategoriju mladih dizajnera zbog dugogodišnjeg izlaganja na Cro A Porteru, dvadesetosmogodišnji kreativac Juraj Zigman po godinama spada u našu kategoriju. Njegova jesen je vesela, šarena i jako primjetna. Fokus je stavio na tople majice koje su ukrašene primjetnim natpisima i koje se ove hladne sezone mogu kombinirati uz sve!

                         JET LAG                                      SOEL by Sonja Lamut

Ana Bacinger

photo: fashion.hr

Objavljeno: 21.11.2012. u 12:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p