HRVATSKA MODA

Jeste li čuli za Prostor?

Ako niste, krajnje je vrijeme da saznate o čemu se radi!

U dvorištu Mesničke 5 skriva se savršeno mjesto za sve prave zaljubljenike u umjetnost, glazbu i modu. Riječ je o umjetničko-modnom dućanu jednostavnog imena Prostor.

Dućan je 2006. otvorio Darko Dominik i na taj način sjedinio umjetnost, modu i glazbu, u želji da promovira mlade autore. U Prostor će doći svi koji se žele družiti, čuti dobru glazbu proizvedenu u nezavisnoj produkciji, pronaći unikatan dizajnerski komad odjeće ili modni dodatak, pogledati radove suvremenog likovnog umjetnika, prolistati kvalitetnu knjigu i časopis ili uživati u dobro dizajniranom interijeru...  Koncept Prostora je izložbeno-prodajni, a promovira samu srž modernog pristupa umjetnosti šaljući nam poučne poruke, dok mu je cilj promicati nezavisne autore i umjetnike koji su svim srcem odani svojem stvaralaštvu i umijeću.

Tako su mnogobrojni neafirmirani i nezavisni domaći i strani autori svoj kutak da pokažu što umiju i znaju pronašli upravo u Prostoru. U Prostoru ćete naići na dizajnersku robu Andreje Bistričić, Ljudmile Stratimirović, Zorane Frkić, Maje Hrastinski, Slavena Milića, Baggiz?, Boycotlettes, Etna-Maar, Gurkee's Sandals, Homopatico, humanstreetwear, Jular, Kreatura, La haha, Madame Demode, REC, ROBA, Hodak, TDTF, Wannabe Society!, WhatComesAfter, Žeža, Yebo Maycu i Yummy Industries.

Osim odjeće u Prostoru se nudi izbor nezavisnih domaćih izdavača i nakladnika u obliku knjiga, stripova, mjesečnih publikacija i nosača zvuka. Izložbeni dio prostora pruža mogućnost izlaganja afirmiranim i neafirmiranim autorima sa područja moderne umjetnosti. Izložbe se održavaju mjesečno, a vlasnici sami biraju čiju će izložbu postaviti u svom prostoru.

Prostor je otvoren za kreativnu suradnju, a više o mogućnostima suradnje možete doznati na internetskoj stranici www.multiracionalnakompanija.com

Ana Bacinger

 

 

Objavljeno: 17.10.2009. u 16:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p