HRVATSKA MODA

Kako prepoznati originalnu S-dress haljinu?

Upitali smo Lanu Biondić
Budući da u posljednje vrijeme u javnosti sve više susrećemo haljine koje svojim dizajnom aludiraju na popularni domaći modni koncept s-dress, upitali smo njegovu dizajnericu Lanu Biondić kako prepoznati originalni s-dress proizvod te dobili opširan odgovor.


Za početak, u Hrvatskoj se s-dress može kupiti jedino u Heruc Galeriji, iako menadžment brenda pregovara o mogućnostima maloprodajnog proširenja. Svaka kolekcija lansirana je u jednoj isporuci, koja jednom kada se rasproda, a najčešće je to u rekordnom roku, više nema nadopuna istih modela/boja, kako bi zaštitili svoje kupce, točnije limitirali broj istih haljina. Tako će, primjerice, iduća nadopuna za "silvester s-dress edition" ići u potpuno novoj boji. Osim toga, u svakoj sezoni na prodajnom mjestu i na www.s-dress.com web stranici dostupan je lookbook aktualne prodajne kolekcije, koji predstavlja sve originalne modele i boje.


Kako prepoznati pravu s-dress haljinu, Lana Biondić otkrila nam je u nastavku: "S-dress haljine nemaju ušivene etikete i jedine u Hrvatskoj, pa i u svijetu, koriste posebnu tehnologiju tiska branda, odnosno logotipa na samu haljinu. Koriste se elementi bešavne tehnologije i svi porubi su lijepljeni, a ne šivani, što je također lako primijetiti. Tkanina dolazi iz Italije i taj postotak stretcha od 28% nećete naći ni na jednoj drugoj liniji haljina u ready-to-wear kolekcijama, a da ne govorimo o ugodi nošenja eco materijala koji diše, što ćete osjetiti i na sam opip."


Modni brand s-dress zaštićen je u cijelome svijetu i svako bespravno korištenje imena, logotipa i modnog koncepta bit će tretirano kao kažnjiva povreda autorskog prava. "Slični proizvodi mogu se naravno pojaviti, i to je rat koji vode i puno jače i afirmiranije modne kuće od mene, ali čemu nositi kopiju koja ne posjeduje niti jednu karakteristiku po kojoj je s-dress brand jedinstven?", pita se Lana Biondić.


Haljinu također možete prepoznati i po visećoj kartonskoj etiketi na svakom proizvodu, koja vam potvrđuje da je proizvod originalan te garantira kvalitetu, odnosno sve karakteristike održavanja; od pranja u perilici rublja na 30 stupnjeva, preko boje koja ostaje postojana i nakon sto pranja, pa sve do mogućnosti peglanja, iako se s-dress haljina ne gužva. Naposljetku, s-dress je proizveden u Hrvatskoj, što je jasno naznačeno, i samim time kupujete i potičete hrvatsko.

 

Photo: Jure Perišić, Pixsell

Objavljeno: 16.10.2012. u 18:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p