HRVATSKA MODA

Kako Robert Sever vidi uličnu modu?

Poznati modni brend predstavlja novu liniju Sever
Sever 
Vijest da poznati hrvatski brend Robert Sever planira lansirati streetwear kolekciju, mnoge je iznenadila. Poznavatelji njegovoj 14-godišnjeg rada teško su mogli zamisliti kolekciju koja je dizajnirana za mlađu populaciju, a da zadržava njegov prepoznatljiv stil. No, pred novim kreativnim izazovom dizajneri brenda Robert Sever izvrsno su se snašali. Predstavio je urbanu kolekciju za liniju Sever koju ne vidimo samo na mlađim ljubiteljima mode već nove komade želimo i mi imati u svom ormaru. 

Izostanak revije brenda Robert Sever na nedavno održanom BIPA FASHION.HR-u imala je svoj valjani razlog – umjesto predstavljanja nove kolekcije, Robert je odlučio nakon predstavljene linije vjenčanice, razvijati svoj brend i širiti ponudu. Izazov je našao u streetwear kolekciji na kojoj radi od kraja prošle godine.
 
Robert Sever
„Bio je to veliki izazov i moram priznati da je bilo naporno raditi na novoj liniji, prije svega jer moraš razmišljati o mnogo elemenata kako bi zadržao prihvatljive cijene. Unatoč tome zadržali smo sve ono što karakterizira naš brend, a to je izvrsna izrada, materijali, konstrukcija i prepoznatljivi printevi. Smatram da je kod nas sve generički, na ulici možemo vidjeti tri trenda koja svi prate. Htjeli smo napraviti nešto buntovno, da bude novi fresh take on streetwear, prezentirati nešto što nedostaje i s čime možeš istaknuti svoju osobnost i individualnost, objasnio je Robert.
 
Sever
Inspiracija i glavna ideja ove kolekcije je miješanje različitih uličnih stilova, te uklapanje istih u jednu novu dizajnersku cjelinu. Unutar kolekcije vide se utjecaji punka, hip hopa, grafiti arta, grungea pa sve do mode 90-tih, ulične umjetnosti, hippy pokreta, vojne odjeće i sportske odjeće. Svaki artikl pomno je osmišljen te unutar svojih jednostavnih formi i funkcionalnosti koju zahtjeva ovakva linija, ona obiluje mnoštvom zanimljivih dizajnerskih rješenja.
 
Sever
Brend Robert Sever poznat je po svojoj vrhunskoj izradi i nevjerojatnoj pažnji i usmjerenosti na detalje što se očituje kako kroz odjevne komade, tako i kroz dodatke, poput torbi i nakita. Unatoč tome što je za novu liniju Sever dizajner treba razmišljati u okvirima zadanih cijena, on se nije htio odreći tih sitnih elemenata koji često rade veliku razliku. Upravo ti detalji čine novu streetwear kolekciju toliko posebnom – francuski šav, ručno varikiran materijal zbog kojeg su svake hlače unikatne, baršunaste trakice unutar parki kako ovratnik ne bi grebao, dokazuju pomno razmišljanje i sustavno razvijanje asortimana.
 
Robert Sever i Mija Dropuljić
„Htjeli smo ići s nečim što kod nas nedostaje na sceni i ponuditi taj jedan poseban komad s kojim se možeš izraziti - to nam je bila ideja i motivacija. Vodili smo se misijom da svaki komad bude nosiv, da to nije samo pret-a-porter nego da je stvarno streetwear kolekcija. Sa svim detaljima smo išli tako da svaki komad bude dizajniran do kraja, ali uz izvrsne cijene“, naglasili su Robert Sever i Branko Basletić.
 
Sever
 
Kolekcija sadrži T-shirte s prepoznatljivim autorskim grafikama, sportske majice (popularni sweatshirt), traperice, parke i sportske hlače. Materijali su uglavnom pamučni, kako bi cijela kolekcija bila ugodna za nošenje. Unutar linije Sever nalaze se muške i ženske odjevne kombinacije, kao i modni dodaci i torbe. U svim kolekcijama i linijama Robert Sever predstavlja total look pa tako i u ponudi linije Sever predstavlja nakit za žene i muškarce, narukvice i ogrlice, te liniju torbi. Torbe su izrađene od umjetne kože koje su funkcionalne i praktične, a u ponudi su dnevna torbica Nia, praktična shopper torba Seka, kao i nove varijante ruksaka u muškoj i ženskoj varijanti.
 
Sever
Kolekcija linije SEVER bit će dostupna u dućanima širom Hrvatske, kao i putem web shopova. U Zagrebu će se prodavati u dućanima Vešmašina i Polygon store, u Splitu u ID storeu, u Puli Komo design store i u Zadru u koncept storeu Butiga. Cijene nove linije Sever okvirno se kreću od 60 kn za nakit, 400 kn za torbe, 300 kuna za T-shirt majice, 450 kuna za dukse, dok su najskuplji komadi ženska i muška parka koju možete nabaviti za 800 i 900 kn.
 
Robert Sever i Mija Dropuljić
Novu kolekciju prati i nova kampanju čije fotografije potpisuje Mare Milin, a fotografije detalja sam Robert Sever. Za make up zaslužna je Ana Rajić, a frizura je djelo Mije Majhena. Šišanje i bojanje kose odradio je Green deco. Modeli u kampanji su Iva Marušić, Mara Nola, Roko Bjelica, Sarah Puškaš, Karlo Rusan, Dino Bonačić, MarinKumerićki, Lucija Kljak, Marija Bagarić i Nina Barić, te životinjice Frodo, Lunja, Seka i Fleka. Snimano je na lokacijama kvarta Kvatrić u Zagrebu pod styling i art direkcijom Roberta Severa i Branka Basletića.

Novom trećom linijom Sever poznati hrvatski brend okrenuo je novi list. Zadržavajući svoje prepoznatljive elemente, kako u samim kreacijama, tako i u prezentaciji, dizajneri se okreću novim kupcima koji tek trebaju upoznati raskoš i ljepotu njegovoj dizajna, a vjernim obožavateljima nudi mogućnost da svoj najdraži brend mogu nositi i u casual varijantama.

U galeriji detaljnije pogledajte novu kampanju za liniju Sever...

Mija Dropuljić
Foto: Mare Milin, Jure Perišić

Tagovi: Robert Sever

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p