HRVATSKA MODA

Kako se mijenjao stil Josefine Gerlach?

Stilska evolucija: The Vintage Anatomy

Josefina Gerlach 
Mali vintage raj u kojem, u svom punom šarmu s daškom nostalgije, kraljuju neka minula, dobra stara vremena. Tako bismo u par riječi mogli opisati modni blog koji se utaborio na domeni pod imenom The Vintage Anatomy, gdje iza čarobnih stilskih ostvarenja glavom, bradom i niskama bisernih perli stoji Josefina Gerlach, duhovita i šarmantna liječnica narančaste frizure zaljubljena u stare filmove, knjige i odjeću svih modnih etapa, ukratko rečeno - u dobar stari vintage, u koji se tako lako zaljubiti.
 
Pratili smo je još dok je njezin modni blog na virtualnim stranicama nosio ime Stop Whispering, a za koji, kao i ovaj sadašnji, fotografije potpisuje njezina majka, fotografkinja s kojom živi na zagrebačkoj adresi dijeleći životni prostor s hrvatskom ovčarkom i četiri mačke. Uvijek je, prisjećamo se se početaka, izgledala fantastično i jedinstveno. Prateći je pomno već godinama, zanimalo nas je kako će se Josefina sama osvrnuti na svoju stilsku evoluciju, a evo što nam je prišapnula:
 
Josefina Gerlach2010. godina
 
"Svoj sam blog započela u ljeto 2010. godine tražeći u njemu odmak od štrebanja raznih anatomskih pojmova napamet. Bila sam tad brucošica na Medicinskom fakultetu i prilično nesigurna u to što želim od sebe i svijeta. No, kad je stil u pitanju mislim da sam oduvijek imala jednu jasnu viziju kojoj sam se kroz godine polako približavala. Neka bude drugačije, ali neka ostane damski. Mislim da je kroz vrijeme ova druga komponenta ipak prevladala," započinje svoju priču Josefina Gerlach.
 
Josefina Gerlach2011. godina
 
"2011. je bila godina kad sam kosu prvi put obojila u narančasto i to je bio potez koji i dan danas smatram jednim od boljih. Nikad se nisam naročito ograničavala kad su u pitanju boje tako da je spektar prilično širok, a sve su više dominirali komadi koji su u sebi imali ono nešto vintage i ono nešto starinsko i romantično. Sjećam se da je to bila godina u kojoj sam niske bijelih perli nosila gotovo svakodnevno. I dan danas ih nosim, ne na dnevnoj bazi doduše, ali nisam ravnodušna kad ih vidim na polici," zaključuje blogerica o svom stilu u drugoj godini modnog bloganja.  
 
Josefina Gerlach2012. godina
 
"2012. počinju prvi pravi vintage postovi, neuspjeli pokušaji pravljenja pin up frizura i otkrivanje jednog cijelog novog prekrasnog svijeta mode prošlog stoljeća. Kao i uvijek, voljela sam eksperimentirati s neobičnim komadima ulovljenima u second hand trgovinama ili na Hreliću koje bih iskombinirala na posve neočekivan način i pritom se uživljavala u razno razne fiktivne likove. Mislim da bih gotovo sve svoje kombinacije iz tog doba obukla i danas bez problema," govori popularna modna blogerica o godini prepunoj stilskog eksperimentiranja.
 
Josefina Gerlach2013. godina
 
"2013. sam počela i završila u vintage stilu koji je napokon postao glavna okosnica mog bloga. Frizure su usavršene, Hrelić pohođen u potrazi za orginalnim haljinama, a haljine i suknje su ujedno postale moji glavni odjevni predmeti. Tako je i dan danas, imam svega nekoliko pari hlača i nosim ih na već spomenuti Hrelić ili kad idem vježbati."
 
Josefina Gerlach2014. godina
 
"2014. je bila godina kad sam promijenila domenu i ime bloga. Jednako tako, bila je to godina kad sam skratila svoju duuugu kosu ne bih li mogla raditi orginalne frizure iz 40ih i 50ih godina, a koje su po meni jednako važan dio mog stila kao i odjeća. U toj sam se godini prilično stilski uozbiljila i došla do točke na kojoj su moje težnje bile potpuno zadovoljene. Bio je to, a i dan danas jest, klasični vintage stil, u kojem su i dalje glavnu riječ vodile haljine uz po koji izlet u odijela te nezaobilazne šešire za kojima sam poludjela." 
 
Josefina Gerlach2015. godina
 
"2015. i dalje volim lutati kroz dekade prošlog stoljeća pritom se ne ograničavajući niti na jednu posebno. Volim haljine niskog struka iz 20ih, ali jednako tako neću ostati imuna ni na Jackie O kostime iz 60ih. Volim boje i zanimljive printove, volim klasicizam i eleganciju, volim dašak starog Hollywooda i to što svaki komad koji kupim priča neku svoju, posebnu priču. I danas kad sam od one brucošice s početka postala liječnica, ovaj me moj mali virtualni kutak vjerno vraća na početak priče podsjećajući kako s godinama zaista rastemo. Pa bilo to intelektualno ili stilski. A po mogućnosti oboje," zaključuje Josefina priču o svojoj dosadašnjoj stilskoj evoluciji 
 
Tina Lončar
Foto: The Vintage Anatomy
Objavljeno: 10.11.2015. u 14:38

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p