HRVATSKA MODA

Kako su Twinsi pomirili kauboje i Indijance

Nova kampanja mladih dizajnera
TwinsNakon predstavljene kolekcije za proljeće/ljeto 2015. na ovogodišnjem Cro a Porteru iz radionice ovog eklektičnog dvojca stigla je još jedna zanimljiva kampanja mladog, ali hrabrog hrvatskog brenda Twins iza kojeg stoje Damir Begović i Domagoj Štimac.

Za ovu sezonu Begović i Štimac predstavili su svoju viziju savršene ljetne priče čiju su napetu radnju odlučili smjestiti u magičan krajolik općine Fužine u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara. Naime, radi se o kolekciji inspiriranoj kaubojima i Indijancima. Veliki dio inspiracije proizlazi iz starih filmova poput Dobar, loš, zao, Pocahontas i Winnetou.

Twins
Dašak Divljeg zapada u Zagrebu u kolekciju je donesen i maštovitom interpretacijom poglavice Apača, lika iz knjiga Karla Mayja, najprodavanijeg njemačkog pisca svih vremena. U obliku karakterističnih kaubojskih šešira, haljina i suknji od perja i špage, uzorka plamena vatre i prepoznatljivih šarenih indijanskih boja. Paleta materijala su ručno bojana prava koža, plavi jeans, brušena koža i bijeli lan koji su koristili za košulje od kojih i počinje kolekcija.

Twins
Ovog puta donose priču o vječnoj borbi između dobra i zla, u silueti zadržavaju klasične karakteristike svog sad već prepoznatljivog potpisa iza kojeg stoji nevjerojatan konstrukcijski rad na svakom pojedinačnom komadu, stylingu i sveukupnom dojmu cijele kolekcije.

Twins
“Svake sezone pomičemo granice u korištenja alternativnih materijala, a ovaj put možete vidjeti komade od jeansa na kojima su našivene školjkice, komade potpuno prekrivene špagom i perjem te prepoznatljive šarene prugice na tepihu za kupatilo u obliku ručne proizvodnje tekstilno plošnog proizvoda tehnikom osnova i potka. Kod izrade kolekcije sve tehnike koje smo koristili bile su nit vodilja inspiraciji kako bi ju na što bolji način dočarali publici kroz svoje oči ”, izjavili su Twinsi.
 
Twins
Dizajneri su za novo zaštitno lice odabrali Damirovu sestru i najveću inspiraciju brenda Twins, njihovu muzu i model agencije Talia models Anu Begović. Dok su frizura i šminka djelo Twins tima, za fotografiju je zaslužna Darija Cikač.
 
Twins 
Twins 
Twins 
Twins
Foto: Darija Cikač
Objavljeno: 20.07.2015. u 08:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p