HRVATSKA MODA

Kaputi s potpisom Etna Maar oduzimaju dah

Treća večer avangardne mode u Laubi/Cro a porter
-->

Uz nevrijeme koje je sinoć pogodilo Zagreb, Lauba se činila kao idealno utočište u kojem su mnogi obožavatelji avangardnijeg pristupa modi pronašli mir, ali i inspiraciju za odjevnu sezonu u kojoj se nalazimo. Ivona Martinko, Jelena Aleksić, Andrijana Subotić-Pjajčik za Etna Maar te Spirit by TB prikazali su nove kolekcije za jesen/zimu 2012/13., a nama je bilo za vidjeti što ćemo transformirati u dijelove svoje garderobe. Gradirane haljine, uniforme u boji vina, snažni kaputi s napuhanim volumenom i lagani blejzeri na prugice - komadi su koje ćemo pamtiti.

 

Ivona Martinko - nakon povratka iz New Yorka, Ivona nam je odlučila prezentirati svoju verziju seksepila za intelektualke koje, ako je suditi prema očekivanom, odbijaju otvoreno koketirati s vlastitom provokativnom stranom. Kako bi pomirila često nespojive motive, Ivona je na pistu poslala hlače s predimenzioniranim džepovima, kombinezone krojene u uzorak riblje kosti, duge rukave i mnoštvo gradiranih haljina koje su daleko najviše privlačile pažnju.

                                 Ivona Martinko

Uz izvrsno odrađene hlače u svijetlim nijansama sive, Martinko je zaokružila stajling popularnim CLOX štiklicama sa satom koje, unatoč jedinstvenosti, možda i nisu najbolji izbor za ovu dizajnericu. Estetika Sonje Lamut, Anamarije Asanović ili MAK-a mnogo je zahvalnija za CLOX.


Jelena Aleksić - mnogo konkretnija nego li u sezoni proljeće/ljeto 2012., kada se poigrala snažnim bojama i elementima istočnjačkih kultura (ali i demonstrirala izvrsne muške košulje), Aleksić se odlučila za total look koji uključuje uniformiran izgled u bojama jeseni.

                                Jelena Aleksić

Burgundi crvena te zagasite plava i zelena njena su dobitna kombinacija u kojoj je pronašla zanimljiv izgled za modernog muškarca koji se nalazi na pola puta između moderne inačice dendije i okorjelog ljubitelja street style-a. Unatoč često preopušteni krojevima koji su patili zbog odabira i kvalitete materijala, Jelena Aleksić uvjerljivo juri prema sve boljim kolekcijama i solidnoj karijeri na domaćoj modnoj sceni.

 

Etna Maar - kvaliteta izrade i odabir materijala u slučaju brenda Etna Maar uopće nisu diskutabilni, već sasvim suprotno - kolekcijom za jesen/zimu 2012./2013., Andrijana Subotić-Pjajčik dokazala je kako izgleda do zadnjeg detalja promišljena kolekcija prepuna dugog i toplog pletiva, zanimljivih malih crnih haljina, idealnih jakni za prijelazno razdoblje te kaputa napuhanog volumena koji zaslužuju doći do ormara brojnih fashionista.

                          Etna Maar

Volumen u području ramena veliki je trend koji se tako prelio i u domaću modu, a u izvedbi ove majstorice djeluje kao da je dio mode već dugi niz godina. Snaga crnine i poneki upad neutralne sive tako su pronašli kolekciju koja je domaćoj publici ponudila cijeli paket - izrada, kvaliteta materijala, kroj i estetika Etne Maar mogu biti uzorom ostalim kolegama.

 

Spirit by TB - Tomislav Bahorić izgrađuje estetiku muškarca zarobljenog u često depresivnom i post-apokaliptičnom svijetu u kojem boje naprosto nemaju svoje mjesto, gdje vladaju radničke mandure i industrijalizam te se život svodi na stapanje s umrlom prirodom.

                         Spirit by TB

Upravo u takvome krajoliku Bahorić ostvaruje svoje najbolje kolekcije koje najčešće dolaze s predznakom jesen/zima. Uz Mirana Kurspahića kao zaštitno lice, mladi je dizajner nastojao otvoriti kanal komunikacije s modernim muškarcem koji traži oklop za svakodnevicu - upravo takav muškarac nosi lagane majice od vune, pripijene blejzere sa suptilnim uzorkom te brojne kožne aplikacije čime je zaokružena ova zimska priča.

 

Marko Banjavčić

P: Goran Čučković

Objavljeno: 08.10.2012. u 10:43

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p