HRVATSKA MODA

Katarina Smolić otkriva komad iz svog ormara koji nikad ne bi bacila: 'Ta majica nije samo suvenir, ona nosi priču'

Splitska dizajnerica voli stalno mijenjati garderobu, no čuva i nekoliko posebnih komada

Zaljubljenicima u tenisice i ulični stil Instagram profil Katarine Smolić zasigurno je već dobro poznat. Splitska modna dizajnerica i influencerica, mnogima znana kao Katasplakata, već je godinama dosljedna svom prepoznatljivom izričaju i estetici, a svojim odvažnim kombinacijama iz dana u dan inspirira svoje domaće, ali i strane pratitelje.

Za sebe kaže kako je osoba koja stalno izmjenjuje garderobu ne mareći za trendove jer je samo kreiranje outfita jako uzbuđuje. Upravo smo zato ovu svestranu Splićanku jedva čekali ugostiti u našoj rubrici u kojoj razgovaramo o održivoj modi i postaviti joj naše uobičajeno pitanje - "Kojeg se komada iz svog ormara baš nikada ne bi riješila?"

"Ne držim se čvrsto za odjeću zbog toga što me brzo prolazi, stoga je se već godinama rješavam tako da organiziram buvljake ili prodajem putem Instagram profila koji sam kreirala samo za svoju odjeću. I tako zapravo funkcioniram još od studentskih dana, prodajem i s tim novcem kupujem novu. S obzirom na to da mi je odjeća jako malo nošena shvatila sam da je to najbolji način za moju strast prema istoj. Naravno i poklanjam je često, a i doniram", priča nam Katarina. Ipak, priznaje kako u njezinom ormaru ipak postoji nekoliko posebnih komada kojih se nikada neće riješiti.

"Od košarkaških dresova, dizajnerske odjeće domaćih kreatora pa sve do nekakvih limited edition komada. Jako mi je teško sada izdvojiti jedan, ali nekako trenutno mi je u srcu najviše majica koju sam kupila nedavno na neo-culture festivalu u Abu Dhabiju. Odabrala sam baš nju jer se izdvajala od ostalih merch majica na festivalu i limitirana je u samo sto primjeraka jer ju je brend Bhype iz Dubaija kreirao samo za festival. Također dizajn je radio dečko s kojim sam se upoznala na festivalu, a jako cijenim umjetnost i umjetnike te volim podržavati njihov rad jer sam i sama umjetnica", ističe Katarina i dodaje kako je za nju ova majica više od suvenira.

"Ona nosi priču, uspomenu i ima sentimentalnu vrijednost. To je bilo moje putovanje iz snova stoga ima veliko značenje u mom životu i nikad je se ne bih riješila", zaključila je. O Katarininom uzbudljivom putovanju u Abu Dhabi na koje ju je odvela njezina ljubav prema tenisicama pisali smo i ranije, a cijeli tekst pročitajte ovdje.

Foto: Instagram, Mario Mehuljić
Objavljeno: 11.08.2023. u 14:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p