MODNI DODACI

Katarina Smolić: 'Pale me te limited, sold out sheme'

Jedina hrvatska kolekcionarka FENTY cipela

Katarina Smolić

Tko god vjerno prati što se događa na domaćoj streetwear sceni, teško je mogao zaobići ime Katarine Smolić, splitske modne dizajnerice koja u svojim rukama čvrsto drži konac i iglu brenda Obekei, nasmijava nas svojim natpisima na Katakomba majicama i drži nas čvrsto prikovanima za ekrane naših mobitela dok mi zadivljeno buljimo u njezine Instagram fotke diveći se njezinim, uvijek odličnim, stylinzima i nemoguće kul vibri koju ucrta u baš sve što radi. 

Kate, kako ju mnogi odmila zovu, osebujna je i temperamentna duša koju je nemoguće ne primijetiti i nemoguće samo tako zaboraviti jednom kad ju sretnete. To su vjerojatno stvari koje mnogi o znaju o Katarini, no ono što je malo manje poznato je to da mlada dizajnerica vjerno skuplja Rihannine cipele s FENTY potpisom, a mi smo poželjeli doznati što se to točno iza te "opsesije" krije.

I, koliko ti to FENTY cipela imaš u svom ormaru?

Trenutno sam teška jedno 10-ak cipela s FENTY potpisom ali kolekcija raste iz mjeseca u mjesec. Evo baš su jedne nove na putu!

Pa dobro, zašto baš FENTY?

Zamislite da sanjate o savršenim cipelama, kreiranim po vašem osobno zamišljenom dizajnu, i u trenutku kada pomislite: "Ah, mogu samo sanjati" dođe Rihanna i ostvari vam snove dizajnirajući model cipela baš onako kako ste vi zamislili. Ne, to nije više san, to je FENTY na javi. Svaka kolekcija me obori s nogu, jednostavno poželim imati svaki komad. Posebne su mi upravo radi dizajna jer se sami dizajn temelji na tome da spaja spojivo s nespojivim. Sama se bavim modnim dizajnom i godinama svoj brend temeljim na kontrastu tako da vidim i veliku sličnost u našim dizajnerskim umovima. Dala bih za primjer FENTY must have natikače, znači krzno i ljetna sportska natikača, zvuči čudno al izgleda čudesno. To je ono što kod mene izaziva toliku želju za njima!

Kada si ih počela skupljati?

S obzirom da su bile nedostupne točnije SOLD OUT prvu godinu suradnje Pume i Rihanne bilo je jako teško nabaviti ih ili je cijena skakala dvostruko u kombinaciji s kineskim lažnjacima. Sjećam se da sam digla sve ljude na noge koji su bili izvan Hrvatske da mi ih kupe ali bilo je bezuspješno. No jedan dan sam primila dojavu da je jedan shop u Splitu dobio po jedan komad svakog broja, naravno otrčala sam isti dan i tu je počela moja opsesija. Iskreno čak me pale te limited, sold out marketing sheme. Nakon što je stigla nova kolekcija postalo je pomalo dostupno i u Hrvatskoj i to zahvaljujući NOSS shopu u Zagrebu koji nabavlja svaki novi model tako da surađujem s njima i paralelno online trgovinama.

Znam da je pitanje teško, ali koje su ti najdraže?

Teško je izdvojiti. Creepers model mi je bio jedan od dražih jer sam i ranijih godina obožavala original creepers shoes koje sam također posjedovala. Trenutno mi je roza boja hit pa sam tako zaljubljena u nove roze platforme iz posljednje FENTYXPUMA kolekcije inspiriranom "Marijom Antoanetom u teretani".

Imaš li možda neki sočni, limitirani model?

S obzirom da FENTY pratim u korak, kao i Rihanninu modnu industriju općenito, do sada nije bilo limitiranih stvari. Eventualno su neki određeni komadi bili proizvedeni u nešto manjoj količini al opet dostupno široj masi. Nemojte me plašiti!

OK, sorry. Nije namjerno. A koji ti je onda najskuplji model u kolekciji?

Najskuplji model su mi upravo ove roze tenisice-čizme-platforma cipele kojima je cijena 3000 kn.

Jedna informacija za sve koji te možda žele prestići u broju FENTY cipela: gdje ih kupuješ?

NOSS shop Zagreb i strane online trgovine.

Samo za kraj jedno sočno pitanje. Koliko tvoja kolekcija vrijedi?

Nisam nikada računala vrijednost kolekcije ali okvirno bih rekla do 2,000 €. Gore-dolje.

Foto: Tomo Rebel
Objavljeno: 18.07.2017. u 14:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p