HRVATSKA MODA

Kolekcija Martine Herak kao uvertira za Tjedan mode u Londonu

Kolekcija jesen/zima 2016/17

Martina Herak

„MademoiselleBell(e)“ sinonim je za žensku ljepotu koja prkosi modnoj diktaturi i pravilima, prkosi isticanju ženskih oblina kao dokaz seksualnosti, a opet, prikazuje ženu kao samosvjesnu i zaigranu, kao dijete, kao odlučno i senzibilno umjetničko djelo. Mini kolekcija nastaje spajanjem igre i discipline, krutog i lepršavog, lijepog i sirovog.

Dizajnerica koja kroz svoje kolekcije provlači suprotnosti i kontraste kojima se jednostavno – igra, i ovog je puta dokazala kako stoji iza svoje tvrdnje: „Modu često shvaćamo preozbiljno. Ona je za mene igralište u kojem rukama pretvaramo maštu u nešto stvarno i trodimenzionalno.“ A u ovoj kolekciji, ono stvarno i trodimenzionalno polako prelazi u skulpturalno.

Martina HerakI ovog se puta dizajnerica, osim krojevima, igra i materijalima. Po prvi put u kolekciji dominiraju lepršava mikrofibra i saten, kojima suprotstavlja kruti, plastični japanski materijal. „MademoiselleBell(e)“ uvertira je u cijelu priču ili konkretnije, kolekciju, koju dizajnerica priprema za nadolazeći Tjedan mode u Londonu.

Fotografija: Martina Herak
Model: Darija Gabrić

Objavljeno: 20.10.2016. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p