HRVATSKA MODA

Kralj&Krajina: Nosiva avangarda u trikoloru

Kolekcija mladih dizajnerskih nada
 Kralj i Krajina
 
Po prvi puta na pisti BIPA FASHION.HR-a, no nipošto debitantice na našoj modnoj sceni, Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina na dobrom su putu da postanu miljenice domaće modne publike.
 
Od samih početaka, dizanerski potpis tandema Kralj&Krajina odlikuje posebna zrelost u pristupu, originalnost, dosljednost i promišljenost prezentirane priče, no uvijek ostavljaju dovoljno prostora da iznenade i idući put. Ovaj mladi, ali nedvojbeno talentirani dvojac uvijek pokupi samo najbolje ocjene, a ta se priča ponovila i sinoć. Kralj&Krajina tako je svoju kolekciju provukao kroz tri segmenta oštro razdijeljenim bojama: sivom, bijelom i na koncu - crnom.
  
Kralj i Krajina 
S jakim avangardnim štihom, no u domeni nosivosti, dvojac prezentaciju svoje kolekcije za narednu toplu sezonu započinje pomalo nevinim, smirenim dojmom, da bi ona, kako vrijeme odmiče, postajala sve odvažnija i u konačnici završila s nevjerojatno moćnim i upečatljivim zadnjim komadima.
  
Kralj&Krajina 
Kralj&Krajina
Kolekcija sazdana od petnaest kompletnih lookova bazira se na košuljama s predimenzioniranim volanima, pencil suknjama, hlačama svih dužina, haljinama i sakoima, a sve to upotpunjeno je ovratnicima, rukavicama i torbicama te genijalnim šeširima koji pridodaju neki poseban, pomalo mističan dojam.
  
Kralj i Krajina
  
U izradi su Kralj&Krajina koristile materijale poput američkog i svilenog satena, one s plastičnim vlaknima te čupavim teksturama, a upravo je igra teksturama različitih tkanina ono što ovoj trobojnoj kolekciji daje toliko posebnosti. Što drugo dodati osim toga da je sasvim opravdano s nestrpljenjem čekati novu kolekciju ovog dizajnerskog dvojca koji definitivno ima što za reći.
 
Kralj i Krajina
    
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS video production
Objavljeno: 20.03.2015. u 10:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p