HRVATSKA MODA

Kreativne snage novog QUELLE FASHION.HR-a

Povodom nadolazećeg modnog događaja sezone QUELLE FASHION.HR-a, direkcija manifestacije i poznata hrvatska fotografkinja Mare Milin osmislili su novu kampanju za jesen/zimu 09-10., dok je za izgled piste zadužen nagrađivani studio GRUPA

Ove sezone nastavlja se suradnja QUELLE FASHION.HR-a sa fotografkinjom Marom Milin koja je, podsjetimo, bila odgovorna i za kreativno osmišljavanje vizuala povodom ljetnog FASHION.HR-a u Zadru. Dok su sezonu proljeće/ljeto 2009. obilježile snažne boje kako u kampanji tako i na modnoj pisti, jesen/zima 09-10 zamišljena je u apsktraktnoj i avangardnoj atmosferi.

„Tema vizuala za ovosezonski FASHION.HR bio je puls odnosno srčani ritam mode. On simbolizira koliko moda ide daleko, koliko može biti ista i različita unutar svojih granica, ako ih uopće ima? EKG liniju ljudskog srca spojili smo sa artističkom vizijom prirode, konkretno stabala. Radi se o drastičnom pomaku s obzirom na prošlu sezonu. U crno-bijeloj tehnici koristila sam specijalne staklene podleće koje su glavni motiv razbijale u ritmičke, male cijeline. Tako se stvorio poprilično kaleiodoskopski efekt sa puno svjetla, izuzetno apstraktan i transparentan. Nastala je čitava serija međusobno povezanih fotografija stabala. Igrala sam se razlikama u oštrini, svjetlosti, distorziji slike, a sve sa ciljem da se održi jedna posebna doza romantike te kontradiktorne mekoće i čvrstoće koja se događa istovremeno. Dakle, iz svjetla izviru tamniji, čvršći elementi. Na određenom dijelu vizuala odnekud se pojavljuje nježna i jedva uočljiva linija EKG-a ljudskog srca koja se stapa sa stablima. Nakon što smo izabrali glavni vizual ostale sam kolažirala i sve zajedno aplicirala na FASHION.HR NEWSPAPER ideju koja će kao novitet također biti prikazan u Varaždinu" izjavila je Mare Milin.

Suradnjom sa etabliranom modnom fotografkinjom i umjetnicom QUELLE FASHION.HR i dalje nastavlja istraživati granice mode kada je riječ o vizualnom ali i subverzivnom doživljaju. Da bi spomenuti vizualni dojam bio potpun za izgled i koncept modne piste zaslužan je nagrađivani studio za industrijsko i grafičko oblikovanje GRUPA. Studio koji čine Filip Despot, Tihana Gotovuša i Ivana Radovanović prošle godine osvojio je počasno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva u kategoriji produkt / industrijski dizajn. Priznanje je dodjeljeno povodom svečanog otvaranja Izložbe hrvatskog dizajna 0708 na Zagrebačkom velesajmu. Posebnu pažnju te komplimente medija i javnosti GRUPA je osvojila na međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, Ambienta, u listopadu prošle godine. 

Angažirajući priznati tim stručnjaka na svim poljima QUELLE FASHION.HR će u Varaždinu ove sezone  pružiti vrhunsko modno događanje hrvatskoj javnosti.
Objavljeno: 27.01.2009. u 16:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p