HRVATSKA MODA

Magična igra bjeline u kolekciji Morane Krklec

Izvrsna kolekcija na pisti BIPA FASHION.HR-a

Morana Krklec

Uvijek izvrsna u svim svojim dizajnerskim pothvatima sinoć je, 13. listopada, Morana Krklec na pisti BIPA FASHION.HR-a zagrebačkoj publici predstavila svoju novu kolekciju koja je, zavijena u bjelinu, bila potpuni opozit njezinim dosadašnjim modni pričama.

Zanimljivo je bilo promatrati Moranin istraživački eksperiment. Obješeni na vješalicama, komadi iz Moranine nove kolekcije doimali su se poput bijelih materijala bez forme, no na tijelu koje se kreće oni su dobili toliko zanimljiv oblik da je bilo nemoguće previdjeti svu tu vještinu koju Morana ima u svojim vještim dizajnerskim rukama. Bijela i crna u total lookovima osobito su zahtjevne za svakog dizajnera, no upravo ovdje Morana svakog puta poentira.

Morana Krklec

Forme, nabori, prorezi na neočekivanim mjestima i pad tkanine toliko su dobro izvedeni da ne možete vjerovati kako se ustvari transformiraju u fantastični odjevni predmet tek kad se odjenu i ožive. Moramo priznati kako nam se posebno sviđa Moranina bijela, svježa, čista i eterična strana. Poput futurističkih grčkih božica, modeli u baš svakom komadu izgledaju nadnaravno dobro. Morana je doduše svoju kolekciju začinila i dodatkom maslinasto zelene, ali upravo se u kompletno bijelim lookovima ogleda sva vještina konstrukcije i razrađenosti modne vizije kojom Morana vješto barata.

Morana Krklec

Morana Krklec

Morana Krklec

Morana Krklec

Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
Video: VTS Video Production

Sve komade iz kolekcije pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 14.10.2016. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p