HRVATSKA MODA

Magična kolekcija mladog brenda Candybalism

Kampanja snimljena objektivom Zvonimira Ferine

Mirna Mihoković glavna je dizajnerica iza mladog modnog brenda Candybalism. Inspiraciju za Candybalism dizajnerica nalazi pretežito u psihologiji ljudskog uma, osobito načinom na koji se um nosi s problematikama suvremenog društva. Mirna je nedavno pokrenula i crowdfunding kampanju kako bi financirala svoje školovanje na prestižnom Paris College of Arts na koji je primljena, ali koji neće imati mogućnosti pohađati ako ne prikupi dovoljno sredstava.

Odjeća brenda Candybalism je namijenjena odvažnim ženama. Onima koje se ne boje svoje posebnosti, koje se ne boje stajati samostalno u društvu, i kontra njegovih normi. Kolekcija nosi naziv Elysian što na engleskom jeziku znači ugodan, slavan, blažen, a porijeklo vuče iz Grčkog Elysion pedion, mjesta gdje heroji i časni žive poslije smrti. Kolekcija je to mladog modnog brenda namijenjena suvremenim ženama.

One se svakodnevno suočavaju s morem problema kako bi ostvarile svoje vizije, ciljeve i u konačnici pronašle svoju unutarnju Božicu, svoj identitet. Na putu im je cijelo društvo, sve prepreke koje su svjesno i nesvjesno postavljene, i sve sumnje unutar njih samih. Povratkom svojim korijenima one pronalaze potrebnu snagu i unutarnje blaženstvo; u konačnici postaju prave urbane žene ratnice.

Kolekcija traži inspiraciju u plemenskim običajima odijevanja, bojama i uzorcima. Modernizirajući takvu tradiciju oblačenja, ona je napravljena od prirodnih materijala - pamuka, viskoze, svile i kože, dok nijanse boja svojim spojem stvaraju svakodnevnu eleganciju, lepršavost i fluidnost.

Na kolekciji su surađivala još dva hrvatska brenda, Ayeleen sa specijalno dizajniranim kožnim harnessima u funkciji kao dio odjeće i Junk Jewellery s jednako tako izrađenim nakitom posebno u svrhu kolekcije. Svi su komadi dostupni pojedinačno na prodaju. Za besprijekoran make up zaslužna je naša Kasandra Draganić. Priču je zabilježio kamerom jedini Zvonimir Ferina, a oživjela ju je Adela Klobučar (FOX Models Croatia).

Mirninu crowdfunding kampanju kao i njezinu širu priču možete pročitati na Indiegogo stranici

Foto: Zvonimir Ferina

Objavljeno: 07.08.2017. u 12:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p