HRVATSKA MODA

Magičnom revijom kultni brend Charlie Design proslavio 30 godina na sceni

Multimedijalnim konceptom obilježena jubilarna obljetnica stvaranja dizajnerice Loredane Bahorić

Loredana Bahorić

čarobnoj atmosferi dupkom ispunjene Galerije Bačva i Meštrovićevog paviljona, dizajnerica Loredana Bahorić proslavila je tri desetljeća kontinuiranog stvaranja pod imenom kultnog Charlie Designa kao i kreiranja jedne posebne i estetski uvijek fantastično razrađene modne priče. Kružni su prostor zagrebačkog HDLU-a ispunili brojni prijatelji i ljubitelji brenda te suradnici kojima se Loredana nije zaboravila zahvaliti pa su zidove krasile fotografije modnih kampanja Charlie Designea, a koje potpisuju renomirani domaći fotografi poput Mare Milin, Andrija Zrmanović, Mladenom Šariće, Decker i Kutić te Šime Eškinja.

Publika je s nestrpljenjem dočekala Loredaninu posve bijelu modnu viziju kojom je poznata modna dizajnerica dostojno obilježila tri desetljeća modnog stvaranja. Kolekcija Lori was here nastala je kao svojevrsni modni vremeplov kroz godine otkako je Loredana otvorila svoju prvu trgovinu u rodnom Šibeniku pa sve do danas. Čarobna rođendanska modna priča bila je zasnovana na reinterpretaciji prošlih sezona kojima je Bahorić dokazala kako je dizajn koji već 3 desetljeća izlazi s Charlie Designe etiketom ustvari bezvremenska i svevremenska, zaokružena cjelina uvijek vođena inherentno dizajneričinom estetikom od koje ne odstupa. Uvijek prepoznatljivo svoja, Loredana nam je tako iznova servirala jednu posve svoju modnu viziju, zaogrnutu velom čiste bjeline, s elementima dekonstrukcije i očitom inspiracijom koju dizajnerica pronalazi u arhitekturalnim formama. 

Iako u monokoloru, kolekcija je izgledala posebno moćno, no istovremeno pročišćeno, nježno i beskrajno pozitivno, a inovativni zahvati u konstrukciji i dekonstrukciji posebno su u ovoj ne-boji dolazili do izražaja još jednom nam dajući do znanja koliko je Loredana vješta i posebna. I, naravno, zašto ju modna publika toliko voli i cijeni. I dok su modeli koračali kružnim prostorom HDLU-a, jedna stvar bila je naočigled jasna. Jačina ovog domaćeg modnog brenda i njegove kreatorice leži upravo u njegovoj energiji, beskompromisnosti i jedinstvenosti, u estetskom izričaju koji je rastao i razvijao se zajedno s njegovom dizajnericom uvijek bivajući dovoljno isti da bude prepoznatljiv i dovoljno eksperimentalan da bude zanimljiv i nov. Teško biste se mogli naći pred nekim od Loredaninih kreacija te pomisliti kako se radi o radu nekoga drugoga. Za brend ovakve jačine trideset je godina, vjerujem, samo početak.

Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković

Sve fotografije pogledajte u galeriji:

Objavljeno: 22.05.2017. u 10:03

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p