HRVATSKA MODA

Majice s hrvatskim potpisom koje želimo u ormaru

Predstavljamo vam brand FLYING DONKEY

     

FLYING DONKEY je nov i za ove prostore jedinstven odjevni brand namijenjen mladim, urbanim ljudima koji prate svjetsku modnu scenu i ovisni su o inspirativnim Tumblr blogovima koji u prvi plan bacaju streetwear trendove. Njihovi proizvodi su pomalo provokativni, itekako primjetni i prije svega nevjerojatno cool, a namijenjeni su svim onim individualcima koji su u potrazi za posebnim komadima odjeće kojima će privući pozornost na sebe.

     

Pamučne majice, popularni pamučni puloveri i haljine čine trenutni asortiman FLYING DONKEYA, a okosnica svakog proizvoda su veliki printevi na njihovim prednjicama. Pedesetak printeva za svaki spol zapravo su originalne autorske fotografije raznih tematika, posebno osmišljene i dizajnirane od strane Flying Donkeya, a realizirane kroz objektiv afirmiranog hrvatskog fotografa Igora Nobila. Inspiracija za fotografije, ponekad upotpunjene neobičnom porukom, proizašla je iz popularne i ulične kulture, filmova, dizajnerskih i fotografskih trendova, ali i uobičajenih životnih situacija kojima je nadodana komična nota ili neočekivani element. Rad na projektu stvaranja novog streetwear branda krenuo je još u ožujku 2013., osmišljen od strane dvojice mladih zagrebačkih kreativca te je nakon mjeseci i mjeseci rada, savladavanja brojnih prepreka i neočekivanih situacija, zaživio u veljači 2014., kad je lansirana službena web stranica.

'Filozofija FLYING DONKEYA je stvoriti brand po svjetskim standardima, ali uz prisutnost domaćeg duha, šarma. To je ciljano već pri odabiru imena, gdje je životinja koja je od davnina bila vjerni i uporni pomoćnik u težačkom radu, u velikom dijelu naše regije, dobila oprečan i neobičan epitet, što definitivno ne može ostati nezamijećeno. Spoj svjetskih trendova i domaćeg duha provlači se i kroz vizuale printeva, vizualni identitet, dizajn web shopa te sve ostalo, a cilj je inozemnoj populaciji približiti kako se to radi kod nas, a domaćoj kako se to radi na zapadu.' poručuje ekipa iz branda.

      

      

      

     

       

Proizvodi su izrađeni od visokokvalitetnog tekstila, modernog i mladenačkog kroja, a cjelokupna ponuda dostupna je na web shopu www.flying-donkey.com.

 

A.B.

photos: flying donkey

 

Objavljeno: 28.02.2014. u 19:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p