HRVATSKA MODA

Marame u kojima ćete željeti provesti proljeće

Anđela Markušić predstavlja svoju prvu kolekciju

Samim pogledom na razigrano okruženje koje donosi topla sezona i mi poželimo nekako sudjelovati u tome, a koji je bolji način nego da gradsko sivilo razbijete smjelim modnim odabirima? Što ako postoji modni dodatak koji možete kombinirati uz bilo koji odjevni predmet koji posjedujete, a da se pritom može nositi na bezbroj načina i u raznim prilikama? Odgovor na to vam donosi mlada dizajnerica i studentica Tekstilno - tehnološkog fakulteta Anđela Markušić koja se odlučila na dizajn marama.

Od muslina, satena, plave s metalnim odsjajem ili pak nježnijih pastelnih nijansi, sve nam to nudi mlada Zagrepčanka, koja se osim po dizajnu, izdvaja i po umjetničkom smislu za crtanje te ima nekoliko izložbi iza sebe na kojima su bile predstavljene modne ilustracije. Marame su samo uvod u modnu kolekciju 'Bird of paradise', a nakon toga će predstaviti i ostale odjevne predmete. 

'Kao velika ljubiteljica mode i umjetnosti inspiraciju crpim iz svega što me okružuje, nečiji dodir, pogled, lokacija ili predmet koji ugledam su zaslužni za nastanak crteža i odjevnog predmeta. Svaki crtež portreta sam odlučila iskoristiti, izvući iz mape i nekako oživjeti. Osoba sam koja jako voli i pazi na detalje pa je tako svaki milimetar na marami pažljivo odrađen i svaka linija i kockica su precizno pozicionirani. Kolekcija je dobila ime po egzotičnom cvijetu strelitzia reginae, zbog ljepote, odvažnosti i elegancije kojom zrači s ciljem da se svaka osoba tako osjeća kad stavi maramu na sebe.' opisala je Anđela inspiraciju za kolekciju. 

Za fotografije je zaslužna Karmen Poznić - Oblak Photography. Make up je djelo vizažistice Tene Bašić, a za frizuru se pobrinuo Studio Valore. Sve detalje vezane uz ove divne marame moguće je vidjeti na službenoj facebook stranici Anđela Markušić dizajn.

Cijela kolekcija će biti predstavljena na sajmu mode Samsung Zona 45 koji će se održati u periodu od 9. do 11. svibnja 2014. na Trgu bana Josipa Jelačića.

 

photos: Karmen Poznić

 

Objavljeno: 17.04.2014. u 13:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p