HRVATSKA MODA

Marija Kulušić se vraća u velikom stilu

Nova kolekcija dizajnerice nakon stanke

Marija Kulušić

Dizajnerica Marija Kulušić predstavlja novu kolekciju za proljeće/ljeto 2016. Kolekcija obiluje skulpturalnim formama, voluminoznim, teškim i krutim naborima koji ju dodatno dramatiziraju te unose dinamiku u pokretu.

 
Korištene su razne tehnike, poput ručnog veza, nabiranja tkanina i uplitanje konopa u tekstil sasvim spontanim procesom što čini svaki novi model unikatom. Potaknuta radom skulptora i slikara, Jean Arp-a, posebice serijom skulptura pod nazivom “Human Conretion”, siluete koje dominiraju kolekcijom su skulpturalnih formi uz dodane krute i voluminozne nabore. Jean Arp-ovo slikarstvo poslužilo je kao polazište u dovršavanju i obradi tekstila kao i slična paleta boja, poput crne, crvene, bež i bijele boje.
  Marija Kulušić
 
Kao suprotnost pamuku i laganom tilu odabrani su i tekstilni materijali kojima namjena nije odjevna već je orjentirana na uređenje interijera, ali to odjevne predmete poput kaputa čini još otpornijima i dugotrajnijima te još više ističe kontrast između upotrebljenih materijala. Fotografije su snimljene u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika na različitim lokacijama, bez intervencije u prostoru.
  Marija Kulušić
 
Za fotografije je zaslužan Jure Perišić, a maku up potpisuje vizažistica Petra Sever dok se ovaj put u ulozi modela pojavljuje novo lice iz agencije Talia Model, Sara Biuk.
 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić

Foto: Jure Perišić

Objavljeno: 17.11.2015. u 11:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p