HRVATSKA MODA

Marija Kulušić ima sjajnu novu kolekciju koja krije posebnu modnu priču!

Još jedna kolekcija koja nas je oduševila!

U kolekciji pod imenom Insight korištene su deadstick tkanine za izradu većine odjevnih predmeta, dok su jakna i kaput izrađeni od recikliranih pokrivača,odnosno prepoznatljivih deka. Laneno platno hrvatske proizvodnje izrađeno na tkalačkom stanu staro preko sedamdeset godina korišteno je za izradu sakoa i suknje koja je plisirana u potpunosti ručnom tehnikom kao što su se plisirane narodne nošnje, za što je tkanina vrlo vjerojatno izrađena. Kožna jakna je izrađena od kože koja je ostatak prehrambene industrije. Kroz cijelu kolekciju korišteni su uglavnom prirodni materijali poput svile, lana, pamuka viskoze.

'Posljednjih mjeseci mogla sam duboko gledati oko sebe, bilo je vremena. Gledati dublje u sebe i u odjeću oko sebe. Kako se ponaša u odnosu s tijelom te na koje načinju tijelo deformira; gužva, nabire, povlači gdje ponekad i ne treba. Tako mi je nekako bilo i u glavi.'

'Odnos odjeće s tijelom i preklapanje odjevnih predmeta na njemu koji brišu jasnu granicu jednog predmeta. Insight kolekcija nastala je u uvjetima koji su sami po sebi sugerirali pristup gdje se koristi samo ono što je već postojeće što čini glavni element ove kolekcije; reciklira se i prenamjenjuje, što svaki odjevni predmet čini limitiranim te je svaki moguće izraditi u vrlo malim serijama od par primjeraka.' - ističe Marija.

Više o kolekciji možete potražiti na službenoj stranici!

Foto: Denis Butorac
Makeup: Petra Sever
Model: Dora S.
Objavljeno: 17.09.2020. u 10:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p