HRVATSKA MODA

Marija Kulušić predstavila je još jednu sjajnu modnu priču!

Nova kolekcija kao osvrt na sve što se zbilo

Nastavljajući već ispričanu priču, Marija Kulušić, jedna od najtalentiranijih mladih modnih dizajnera iz ovih dijelova svijeta, predstavlja vizuale za kolekciju jesen/zima. Prepoznatljiva i pročišćena estetika s kojom Kulušić izrazito lako barata, ovog je puta predstavljena na sanjivoj morskoj lokaciji kao idealni kontrast ključnim jesenskim lookovima koji su ovdje kako bi progovorili o unutarnjoj zbrki osjećaja i njihovoj projekciji na van kroz zanimljive rezove i teksture...

"Kao odraz zbivanja kroz posljednje mjesece nametala mi se pomisao kako sve što se zbiva u meni mora izaći na površinu. Upravo ta pomisao se suptilno provlači kroz kolekciju. Ocrtava se kroz klasične odjevne predmete koji su rastavljeni ili mjestimično prorezani kako bi dali naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja.U pretežito minimalističkim formama izviru decentni prorezi koju se provlače kroz više odjevnih komada ili su oni odvojeni, a ponegdje u detaljima spareni jedan u drugoga.", izjavila je dizajnerica.


Cijela kolekcija izrađena je od pretežito prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka.Predimenzionirana torba kao dodatak izrađena je od kože koja je ostatak prehrambene industrije. Svila, koja je korištena za izradu marame bojana je prirodnim bojilima koji su rezultirali zlaćano žutim tonovima. U kolekciju su većinom korištene deadstock tkanine, a pojavljuju se i ostatci tkanina iz prošlih kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja.Fotografirao je Denis Butorac, za šminku i frizuru se pobrinula Petra Sever, a Laura Bračun pronašla se u ulozi modela. Više o novoj kolekciji možete otkriti na službenim stranicama brenda.
Objavljeno: 10.09.2021. u 10:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p