HRVATSKA MODA

Marija Kulušić novom kolekcijom ponovno oduševljava!

Zanimljiva kolekcija kao odgovor trenutnim aktualnostima!

'It all has to come out' ime je nove kolekcije domaće dizajnerice Marije Kulušić koja je ponovno ispunila sva naša očekivanja. Riječ je o interesantnoj i prepoznatljivoj modnoj viziji koja se sjajno uklapa u trenutno stanje i kroz klasične odjevne predmete priča dinamičnu priču!

'Kao odraz trenutačnog stanja i zbivanja kroz posljednje mjesece nametala mi se pomisao kako sve što se zbiva u meni mora izaći na površinu. Upravo ta pomisao je nit koju sam htjela vrlo suptilno provući kroz kolekciju. Stoga se ocrtava kroz klasične odjevne predmete koji su rastavljeni ili mjestimično prorezani kako bi dali naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja.' - ističe dizajnerica

U pretežito minimalističkim formama izviru decentni prorezi koju se provlače kroz više odjevnih komada ili su oni odvojeni, a ponegdje u detaljima spareni jedan u drugoga. Cijela kolekcija izrađena je od pretežito prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka. Predimenzionirana torba kao dodatak izrađena je kože koja je ostatak prehrambene industrije. Svila, koja je korištena za izradu marame i topa je bojana prirodnim bojilima koji su rezultirali zlaćano žutim tonovima. U kolekciju su većinom korištene deadstock tkanine, a pojavljuju se i ostatci tkanina iz prošlih kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja. Lookbook je fotografirao Denis Butorac, a za šminku i frizuru se pobrinula Petra Sever. Mihaela Harambašić iz IM Studio Model je u ulozi modela.

Više informacija o samoj kolekciji dostupno je online!


Foto: Denis Butorac
Objavljeno: 24.03.2021. u 10:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p