HRVATSKA MODA

Marija Kulusic predstavila je novu kolekciju za proljeće/ljeto 2023!

Dizajnerica poznata po promišljenom pristupu modi u novoj kolekciji naziva “Table Setting”!

Marija Kulusic predstavila je svoju kolekciju za proljeće/ljeto 2023., seriju snažnih, statement komada, pomno osmišljenih da odole brzoj smjeni modnih trendova. Nastavljajući dijalog s vlastitim unutarnjim svijetom, Marija se dizajnirajući ovoga puta osvrnula na emotivni aspekt obroka podijeljenog s dragim ljudima.

Simbolički nazvana “Table Setting”, kolekcija prepoznatljive elemente postavljenog stola preuzima i prenosi u službu odjeće. Nagužvani nabori koji podsjećaju na odbačene ubruse, mrlje neodoljivo nalik nehotice prolivenoj kavi, izrezani detalji kukičanih stolnjaka u prikazanim lookovima stoje uz bok pročišćenim, ženstvenim siluetama koje ne kriju suptilnu senzualnost.

'Nakon što su prijatelji otišli ostala sam sama za prepunim stolom. Prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je 'Sav ovaj nered čeka na čišćenje' pa sam sjela kraj stola kako bih još malo uživala u mirnoj ljetnoj večeri. Taj komadić samoće dozvolio mi je nov pogled na stol na kojem se otkrio fantastičan kaos. Mrlje od kave pomiješale su se s onima od vina, ostale su zgužvane salvete i ostaci vinskih boca. Taj trenutak bio je začetak kolekcije.' - objašjava dizajnerica

Kolekcija je predstavljena digitalno, putem Instagrama, u lookbooku koji predstavlja pročišćen prikaz stiliziranih komada. Pri izradi mahom su korištene tkanine prirodnog podrijetla poput viskoze, pamuka, svile i vune što odjevne komade čini ugodnima u dodiru s kožom. Upravo to jedna je od prepoznatljivih kvaliteta Marijinog dizajna koja za nju iz sezone u sezonu predstavlja beskompromisan imperativ pri stvaranju.

Kolekcija u prodaju dolazi krajem siječnja, a za više detalja posjetite službenu stranicu!

O brendu:

Marija Kulusic dizajnerica je istoimenog brenda osnovanog u Zagrebu, dobitnica Tajima Fashion Tech nagrade koju je za 2022. dodijelila Zaklada Maison Mode Mediteranee, kao i dobitnica ELLE Style Awards nagrade za Najbolju dizajnericu u 2020. Njezin brend poznat je po visokokvalitetnom, održivom dizajnu, pri čemu posebnu pažnju posvećuje sofisticiranim, ručno rađenim detaljima i delikatnim tehnikama obrade materijala. Očuvanje vlastitog naslijeđa i tradicije izrade odjeće kao i beskompromisan pristup odabiru materijala vrijednosti su na kojima počiva njen prepoznatljiv potpis. Krajnji proizvod promišljena je, suvremena silueta koja u razlici između modernog i tradicionalnog pronalazi svevremenski ključ.

Creative Direction: Nambi Kezić
Photography: Denis Butorac
Video & Edit: Davor Zupičić
MUA: Petra Sever
Hair: Lidija Stokić/Hairvetica za Authentic Beauty Concept
Model: Paula Marčina/Colors Model Management
Objavljeno: 13.10.2022. u 09:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p