HRVATSKA MODA

Marija Kulušić predstavlja novu kampanju

Kolekcija inspirirana samurajskom kulturom

Marija Kulušić 
Kolekcija za proljeće/ljeto 2015. dizajnerice Marije Kulušić dobila je svoje vizuale. Analogna fotografija talentiranog Jakova Baričića prikaz je kolekcije koja je potaknuta fascinantnom samurajskom kulturom, a posebice njihovom ratnom odjećom, vrlo složenim oklopima koji su prepuni razrađenih detalja, ali ujedno funkcionalni i podatni.

Preciznije, riječ je o seriji fotografija iz 19. stoljeća koje prikazuju jedne od posljednjih izvornih samuraja (prije modernizacije njihove odjeće pod utjecajem zapada) u raznim životnim situacijama poput pripreme za boj, ceremonije čaja i čuvenog harakirija.

Odjevni predmeti su iznimno detaljno razrađeni. Kolekcijom dominiraju naglašena ramena, volumen koji se provlači kroz većinu odjevnih komada, a posebice dominira u rukavima koji su izmanipulirani svaki na potpuno drugačiji način.
 
Marija Kulušić

Materijali upotrebljeni u kolekciji su ručno oslikani, a nabori su također ručno i precizno izrađeni te se kroz cijelu kolekciju provlači doza futurizma. Za make up se pobrinula vješta Petra Sever, a u ulozi modela je mlada Matiana Krišto iz modne agencije Talia.

Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić 
Marija Kulušić
 
Foto: Jakov Baričić
Objavljeno: 20.02.2015. u 20:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p