HRVATSKA MODA

Matija Čop nastavlja osvajati inozemnu modnu scenu

Mladi dizajner na izložbama u Skopju i Eindhovenu

Osim što je njegov rad već odavno poznat i priznat unutar granica Hrvatske, Matija Čop nastavlja s probojem na inozemnu modnu scenu, na kojoj također niže brojna međunarodna priznanja za svoj rad. Naš mladi dizajner trenutno je u Švedskoj, a pred njime su dvije nove izložbe u Skopju i Eindhovenu, gdje će Matija, kao student Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, stati uz bok dizajnerima koji su završili prestižne modne škole Central Saint Martins i Antwerp Royal Academy of Fine Arts.

Nakit Matije Čopa iz kolekcije OBJECT

Matija će predstaviti jedan drugačiji pristup modu na 'Skopje Design Week' izložbi, koja već treću godinu zaredom uspješno okuplja nove perspektivne talente iz svih područija umjetnosti. Izložba traje od 1. do 6. listopada, a održava se u prostoru Kuršumli An.

Dizajner će svoje radove također predstaviti i nizozemskoj publici na izložbi Modebelofte 2013-Future Fashions', koja promiče nove tehnologije te je izrazito fokusirana na futurističu estetiku izabranih radova. 'Modebelofte 2013' traje od 19. do 27. listopada, na adresi Kazerne, Grote Berg 9 u nizozemskom Eindhovenu.

Projekt koji će izlagati na obje izložbe, naziva OBJECT 12-1/13-5, eksperimentalne je prirode i primijenjuje arhitektonski jezik na modni dizajn.

 

Photo: Vanja Šolin


-->

-->--> -->

Objavljeno: 30.09.2013. u 14:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p