HRVATSKA MODA

Matija Čop u ulozi kostimografa

Poznati mladi dizajner potpisuje kostimografiju predstave ‘Troia’s discount’
 
Matija Čop, hrvatska dizajnerska zvijezda, potpisat će kostimografiju za predstavu ‘Troia’s Discount’ koja će premijerno biti izvedena u subotu 29. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture, a zasad jedine repertoarne izvedbe zakazane su za nedjelju i ponedjeljka 30.11. i 1.12.
 
Pored Matije Čopa, na predstavi će surađivati Massimo Passante (Max) i Gerardo Cinquegrana (Tali Freaks), oblikovatelji glazbe i zvuka, inače stalni suradnici kolektiva Massive Attack koji će partyem zabaviti kazališnu publiku odmah po izvedbi.

‘Troia's Discount’ slavan je talijanski tekst koji snažno progovara o disfunkcionalnoj potrošačkoj identifikaciji, a dizajnera Matiju Čopa privukao je svojom poetikom. Za njega ovo je suvremeni komad u kojem se svatko može pronaći, a redatelj Nenad Glavan dozvolio mu je da u predstavu unese mnoštvo fashion referenci koje će oduševiti sve poznavatelje mode i pop kulture. Didona kao Lady Gaga, scene koje evociraju LaChapellove i druge slavne editorijale, koreografija inspirirana kultnom skupinom Kazaky, ova predstava je prava poslastica za sve modne insidere.
 
 
 

‘U ovoj predstavi sve je kao fashion show sa snažnim performativnim epizodama.’ ističe Matija, koji u svojoj biografiji ubraja i rad na video spotu modne ikone Lady Gage ili nastup na reviji Mittelmoda u Milanu 2013..

Predstava ‘Troia’s Discount’ u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP reprizno će biti izvedena u nedjelju 30.11. i ponedjeljak 1.12., a ulaznice su dostupne na blagajni z/k/m/-a i Tvornice.
 
photos: pr
Objavljeno: 23.11.2014. u 10:13
Tagovi: matija čop, ZKM

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p