HRVATSKA MODA

Me and the Machine: Decay

Nova kampanja modnog dvojca
Me and the Machine  
"Me and the machine", dizajnerski dvojac iz Zagreba kojeg čine Vanja Veselić i Berislav Kovačević, upravo je izbacio kampanju za novu kolekciju pod nazivom "Decay". I ovoga puta inspiraciju su pronašli u arhitekturi odnosno napuštenim i derutnim gradskim prostorima te su stvorili urbanu priču i postavili pitanje prolaznosti. Odjevne komade odlikuju jednostavni krojevi, sivkasti tonovi zidova i ručni printevi koji imitiraju pukotine i "ljuštenje" boje. 
 
Inspiraciju za kolekciju pronašli su u fotografijama Johnnyja Jooa i urban exploration pokretu. Riječ je o potrazi za napuštenim objektima koji se čine zamrznuti u vremenu, postavljeni poput skulptura u kontekstu urbanog tkiva grada. Moda je s jedne strane površinska manifestacija ljudskog trajanja, a s druge je sveprisutni dokaz o prolaznosti stalnosti. Baš tako nestalna, moda je prepoznatljiv trag ljudskog kretanja u vremenu.
 
Me and the Machine 
"Naš pogled na modu je takav da odjeći zapravo pristupamo kao skulpturi i da je moda odraz društvenih promjena. Sa svakom kolekcijom želimo ispričati potpunu priču - od inicijalne ideje do same realizacije. Ono, kad te netko pita "pa kud ste baš stavili stare raspadajuće zidove na odjeću?!". U tome je poanta, želimo razraditi neku priču i transformirati ju u odjevne komade, a ne samo puko slijediti modne trendove."
  Me and the Machine
 
"Također cijeli proces realizacije uvijek je eksperimentalan pa je i u ovoj kolekciji bilo pokušaja i promašaja. Primjerice, svi odjevni komadi su ručno bojani. Detalje pukotina bilo je najteže postići, ali nakon nekoliko pokušaja došli smo do ideje da tekstil premažemo smjesom brašna i vode koja se stvrdne i popuca i zatim se kroz pukotine pušta tekstilna boja. Naravno, sam proces i razlijevanje boje ne možeš u potpunosti kontrolirati, jednako kao ni proces starenja i propadanja."

Me and the Machine 
Kolekcija je prikazana na nedavno održanom beogradskom Balkan Art Fashion Eventu, te na prošlotjednoj izložbi u sklopu Dana D. "I revijski i izložbeni prostor savršeno su se uklopili u koncept jer se radi o napuštenoj bolnici i tvornici." Stoga je i za snimanje kampanje odabran napušteni prostor iznad Muzeja automobila.
 
Me and the Machine 
"Snimanje je proteklo u odličnom prostoru, čak se i prašina savršeno uklopila kao i prostorija sa starim registrima. Za kampanju smo odabrali provjerenu ekipu s kojom radimo već godinama: Zvonimir Ferina, Kasandra Draganić i Ivana Špicer iz frizerskog salona ZGAT."
  Me and the Machine
 
"Svaki puta nastojimo osmisliti nešto novo, što dosad nismo još probali. U ovoj kolekciji posvetili smo se ručnim printevima i efektu pukotina, što je make up artistica Kasandra savršeno upotpunila šminkom odnosno nekom vrstom body painta.“ 
 
Me and the Machine 
"U ulozi modela našli su se Valentina Kuzmić (Talia Models) i Dominik Kalingar (Sonic Models) koji su to odradili vrhunski. Naravno, svi smo bili puni prašine i boje ali prezadovoljni smo kako je ispalo."
 
Me and the Machine 
Me and the Machine 
Me and the Machine 
Foto: Zvonimir Ferina
MUA: Kasandra Draganić
Kosa: Ivana Špicer
Modeli: Valentina Kuzmić (Talia Models) i Dominik Kalingar (Sonic Models)
Objavljeno: 08.07.2015. u 10:56

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p