HRVATSKA MODA

Mirjana Klepić u finalu milanskog natječaja za mlade dizajnere

Dizajnerica među finalistima međunarodnog natjecanja International Lab – Mittelmoda

Mirjana Klepić

Mirjana Klepić iz Rijeke, dizajnerica hrvatskog brenda JAMOI, u konkurenciji od preko 4.000 prijava na renomirano međunarodno natjecanje International Lab – Mittelmoda, izabrana je kao jedna od 24 finalista koji će se po izboru stručnog žirija predstaviti 20. lipnja u sklopu tjedna muške mode u Milanu.

Mirjana će na pisti milanskog natjecanja pokazati kolekciju uz kolege iz cijelog svijeta, od Brazila i SAD-a, preko Islanda do Južne Koreje. "Čast je biti finalisticom u ovakvom društvu i to po izboru žirija kojeg čini sama krema milanske mode. Bez obzira na konačni plasman, već nastup u finalu osjećam kao potvrdu kvalitete rada, ali i priliku da steknem iskustvo, osjetim vibru i ostvarim kontakte u samom svjetskom središtu mode", kaže Mirjana.


Ovo nije prvo formalno priznanje koje je Mirjana dobila za svoj rad. Podsjetimo se, 2015. godine Mirjana je pobijedila na domaćem natjecanju Portanova Fashion Incubator i otad nastavlja razvijati svoj brend. Za kolekciju koju prikazuje u Milanu inspirirala se ontogenezom reptila. Koristeći prirodnu kožu i krojeći je gotovo do same granice skulpturalnosti, dizajnerica ostaje dosljedna konstrukcijski kompleksnom izričaju koji je kreativno uporište njezinog modnog brenda JAMOI.

Foto: PR
Objavljeno: 19.06.2017. u 13:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p