HRVATSKA MODA

Mistični vizuali nove kolekcije brenda MAKS

Saša Maksimiljanović predstavlja novu kolekciju za aktualnu sezonu

Novu kolekciju brenda Maks predstavljaju mistični i pomalo nestvarni vizuali koje umjetnički potpisuje fotograf Sanjin Kaštelan. Radi se o kolekciji za aktualnu sezonu, a uz vječnu crnu, dizajnerica Saša Maksimiljanović ovoga puta naglasak stavlja na bijelu. Kolekcija je inspirirana umjetničkim izričajem Tima Burtona. Njegovi maštoviti likovi tjeraju Sašu van zone konfora, na koketiranje sa novim modelima i krojevima ali ne i na odskakanje od prepoznatljivih asimetrija i modularnosti odjeće.

Umjetnički izričaj naoko snenih fotografija daje individualni dojam samih vizuala. Apstraktne fotografije pomiču granicu svijesti i podsvjesti u igri života, lagano provociraju te stavljaju naglasak na prolaznost trenutka. Nova kolekcija nadogradnja je basic Maks kolekcije koja se proširuje mističnom inspiracijom u modelu i kroju, ali nikako materijalu. Prirodni materijali konstanta su svake Sašine ljetne kolekcije tako da i ovoga puta predstavlja modele od tankog organskog pamuka, lana, pamuka i viskoze. Većina modela je asimetrična, a modeli variraju u bojama i dužinama. Lagani i prozračni materijali ističu prepoznatljivu Sašinu igru slojevitosti, a spajanje nespojivosti najbolje se ističe u kombinaciji tankog organskog pamuka i debljeg lana. Cijelom kolekcijom prevladava asimetrija te modularni modeli od kojih se posebno ističu lagane bijele košulje te tunike sa asimetričnim kopčanjem.

Nova kolekcija brenda Maks u prodaji je u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u dućanu Arterija u Splitu, u Electryclady Land Design-u u Beogradu, Electryclady Land Design-u u Korčuli, u Studiu 183 u Berlinu, te od sredine svibnja i u Petlja Concept Store-u u Ljubljani.

Foto: Sanjin Kaštelan
Objavljeno: 05.05.2017. u 10:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p