HRVATSKA MODA

Mlade dizajnerske nade oduševile modnu publiku!

Odabrano 5 finalista Portanova Fashion Incubatora
Mona Lacko, Nives Bošnjak, Anđela Markušić, Ivana Janjić i Marija Nakir

Na čarobnoj pisti BIPA FASHION.HR Cruise Collectiona na platou Gradec, pred zagrebačkom se publikom predstavilo 10 polufinalista najvećeg regionalnog natječaja za mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator. Njihove modne vizije izazvale su pravo oduševljenje i spoznaju da pred nama korača jedna zbilja sjajna nova generacija, puna svježe energije i izvrsnih ideja.

 
Žiri kojeg čine dizajneri Teo Perić, Lidija Pihler Yuniku, glavna urednica Fashion.hr-a Mija Dropuljić, glavna urednica Grazie Selma Terlević te modni urednik Petar Trbović imao je pred sobom popriločno izazovan zadatak odabrati najboljih 5 od 10 sjajnih mladih nada koje su sinoć, 26. lipnja, premijerno na modnoj reviji pokazale radove s kojima su se prijavile za natjecanje Portanova Fashion Incubator. Ana Voloder, Anđela Markušić, Danijela Valentić Sever, Ivana Janjić, Ivana Kelentrić, Marija Nakir, Mina Dobrić i Tena Zovak, Mona Lacko, Nives Bošnjak i Tomislav Župan bili su, naime, zlatna desetorka između kojih je trebalo odlučiti tko će ići u finale natjecanja koje će se ove jeseni održati u Osijeku te ponijeti titulu Najbolji mladi dizajner by Perwoll. Naime, uz vrijednu nagradu od 10.000,00 kuna, pobjednik će dobiti i poziv za nastup na tjednu mode BIPA FASHION.HR na kojem će predstaviti svoju debitantsku kolekciju uz bok najboljim hrvatskim dizajnerima.
  
 
Pred žirijem i modnom publikom prošetala je čitava paleta modnih vizija dokazujući kako mlade generacije dizajnera onih koji tek dolaze itekako imaju što za reći. Svatko od njih poseban je na svoj način, a ono što oduševljava je energija i potencijal koji se doslovno vidi u svakom komadu, kao i želja za pomicanjem granica i traženjem nečeg novog i ne toliko viđenog. Nakon vijećanja žiri je morao donijeti odluku o finalistima, a u veliko finale na kraju odlaze: Mona Lacko, Nives Bošnjak, Anđela Markušić, Ivana Janjić i Marija Nakir.
 
 
MONA LACKO
 
Mlada dizajnerica predstavila se odjevnim komadima inspiriranima techno underground kulturom što je oduševilo publiku obzirom da ovu liniju inspiracije već dugo nismo imali prilike vidjeti na pisti. Vibrantna narančasta i srebrna u Moninoj su izvedbi djelovali posebno odvažno te pomalo dekadentno odražavajući duh kulture koji ju je nadahnuo. Što reći osim, genijalno osvježenje na pisti!
 
Mona Lacko 
Mona Lacko 
NIVES BOŠNJAK
 
S dva posve bijela total looka, Nives je prezentirala jednu zanimljivu modnu viziju. Čiste linije, minimalistički pristup i bijela boja možda bi i bili viđeni da mlada dizajnerica nije dodala točku na i jednim popriličnim inovativnim detaljem. Naime, na rukav svojih komada "posadila" je biljku što je potpuno oduševilo prisutne.
 
Nives Bošnjak  Nives Bošnjak
 
IVANA JANJIĆ

Inspirirana rušenjem tabua o muškosti u odijevanju, Ivana se predstavila s dva muška modela u posve crnoj boji u kojima se poigrala krojevima i materijalima te posebno pojmom muškog odijevanja koje je inače poprilično rigidno što se tiče pravila. Dašak avangardnog na pisti nikada nije naodmet.
 
Ivana Janjić 
Ivana Janjić 
MARIJA NAKIR

Liniju inspiracije Marija je pronašla u radnoj odjeći koju je kroz dva looka prikazana na pisti provukla kroz jedan jako chic filter. Prugasti kombinezon izazvao je takve uzdahe oduševljenja da joj je zagarantirao direktan put u finale.

Marija Nakir
 
Marija Nakir 
ANĐELA MARKUŠIĆ
 
Mlada dizajnerica Anđela Markušić predstavila se publici s dva looka u bikoloru. U jednostavnim krojevima haljina, Anđela se poigrala motivom mačke što je unijelo simpatičan dašak mladenačkog šarma i razigranosti.
 
Anđela Markušić 
Anđela Markušić 
Teo Perić, Lidija Pihler Yuniku, Mija Dropuljić, Mona Lacko, Nives Bošnjak, Ivana Janjić, Selma Terlević, Petar Trbović, Marija Nakir, Anđela MarkušićTeo Perić, Lidija Pihler Yuniku, Mija Dropuljić, Mona Lacko, Nives Bošnjak, Ivana Janjić, Selma Terlević, Petar Trbović, Marija Nakir i Anđela Markušić 
 
 
 
Tina Lončar
Foto: Mateja Vrčković
 
Radove ostalih polufinalista pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 27.06.2016. u 08:29

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p