HRVATSKA MODA

„Moda sa šlagom naprosto mora sudjelovati na FASHION.HR INDUSTRIJI!“

Intervju: Emilija Beljan a.k.a. Mica Torbica

Mica Torbica, Ema ili Emica a.k.a Mica Torbica neka su od imena za djevojku iz našeg ovotjednog intervjua. Njen brand Mica Torbica, kojeg razvija iz sjene, pokrenuo je pravu malu revoluciju na domaćoj sceni modnih dodataka.

Ujedno je i jedna od osnivača poznatog modnog druženja Mode sa šlagom. Kako razmišlja o ovosezonskom priključivanju Fashion.hr Industriji i koga ćemo sve vidjeti (i njegove stvari kupiti) ta tri dana, pročitajte u našem intervjuu...

Jedna si od osnivačica projekta Moda sa šlagom koji se ove sezone uključuje u širu perspektivu regionalne FASHION.HR INDUSTRIJE. Reci nam, kako to da ste se odlučili za Industriju? Vidite li njen potencijal u kojem će Vaši izlagači dodatno profitirati?

Moda sa šlagom je događaj koji mora sudjelovati na Fashion.hr industriji, bez previše razmišljanja. Svi očekujemo tri odlična dana, nova poznanstva i, naravno, dobru prodaju.

Što možemo uopće očekivati od Mode sa šlagom? Čije ćemo kreacije moći pogledati i kupiti? O kojim se imenima radi?

Na Sajmu se predstavljaju dizajneri tekstila, torbi i nakita. Ana Kras (dizajnerica iz Varaždina), Slaven Milić (kožne torbe),Tomislav Zidar (djuvedj), Marko Prpić Zets, Sonja Lamut s prvom kolekcijom, Dijana Viljevac, Mustre, kolektiv Moun, Etoile de mer i Mica torbica.

Osim što si vrlo poduzetna, ujedno radiš i na kolekcijama torbica pod nazivom MICA TORBICA. Tvoje su torbe , bez lažne skromnosti, pokrenule pravu malu revoluciju na sceni. Od kvartovskog kafića do šire publike, jedna si od predvodnica trendova produkcije zanimljivih modnih dodataka koje sada rade svi. Odakle ti inspiracija za prvi korak? Što te nagnalo na dizajn malenih i krajnje šarmantnih torbica?

Mica torbica je nastala iz moje potrebe da imam nešto drugačije i u velikom broju. Nakon debakla na fakultetu Građevine, odlučila sam se za nešto vrlo slično. Torbe su bile hobi bez nekih velikih nada da će to ikada biti proizvod za prodaju. Uz maminu pomoć (bivšu radnicu Kombinata cipela Borovo), naučila sam osnove i krenula u izradu. Ovaj posao me jako veseli i dajem zbilja sve od sebe.

Svakako si prisutna na modnoj sceni. Koje domaće dizajnere preferiraš? Znamo da si radila sa Andrejom Bistričić. Kakvom senzibilitetu naginješ?

Prisutna sam u drugom planu, što mi odgovara. Jedan od razloga za pokretanje Mode sa šlagom bila je činjenica kako se moram „trznuti" i osjetiti tu modnu scenu. Sa Andrejom se odlično razumijem i ta mini kolekcija je bila gotova u tjedan dana bez puno dogovaranja. Mislim da mi se to, barem na taj način, više neće ponoviti (smijeh).

Kada gledaš domaću modnu scenu i medije koji ju prate, što vidiš? Koje su pozitivni, a koji negativni aspekti cijele situacije?

Hrvatska moda je jedna mala zajednica i nije teško biti u toku i biti informiran. Moda sa šlagom se pokazala zanimljiva medijima pa smo imali dovoljno prostora bez puno muke. Mislim da nam kolektivno svima nedostaje hrabrosti kako bismo medijima bili još zanimljiviji!

 

Marko Banjavčić

Photo: Emilija Beljan

Objavljeno: 02.09.2011. u 10:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p