HRVATSKA MODA

Modne ilustracije Nataše Kekanović osvojile su i Nicka Knighta

Mlada dizajnerica i ilustratorica na SHOWstudiju

Nataša Kekanović

Modne ilustracije Nataše Kekanović sve su samo ne tipične. U pregrštu sitnih detalja i pomalo divljih, naoko neurednih, premaza, njezini radovi instantno pobuđuju jaku emociju koju, hoćeš nećeš, nastojiš protumačiti. U spletu intenzivnih boja, linija i šara, njezine ilustracije, inspirirane kolekcijama poznatih svjetskih modnih kuća, doimaju se kao da su prelivene nekom neobičnom dozom tjeskobe i trippy vibre, kao da se radi o likovima koji, pred očima, lelujaju u halucinacijama. 

Nataša je Beograđanka sa zagrebačkom adresom, a jedan je period života provela živeći u prijestolnici mode, Milanu. Bavi se ilustracijom, slikanjem i modnim dizajnom, a u Beogradu je izlagala u sklopu modnog događanja BAFE, gdje je bila jedna od organizatora. Svoje je radove izlagala u Beogradu i Zagrebu te sudjelovala na belgijskom Glo'art-u, a surađivala je i sa stranim modnim časopisima poput The Protagonist, The Alchemist Magazine...

Natašin talent prepoznao je i renomirani modni fotograf Nick Knight koji je u svojoj dugoj i plodnoj karijeri radio s najvećim imenima u svijetu modnog dizajna poput Yohjija Yamamotoa, Johna Galliana i Alexandera McQueena te je osnivač nagrađivanog modnog portala SHOWstudio.com. Upravo je na spomenutoj adresi Nataša dobila priliku izložiti svoje radove tijekom milanskog tjedna mode, a koji su odmah osvojili slavnog fotografa. 

"Do suradnje je došlo nakon što sam poslala svoj portfolio SHOWstudiju. Nakon toga mi se osobno javio Nick i rekao kako se divi mojim ilustracijama te kako bi želio da odradim za njih Milano Fashion Week", objašnjava Nataša te dodaje: "Oni odabiru po ilustratora za pokrivanje New York, Milan, Paris i London Fashion Weeka i to po jednog ilustratora za muški i za ženski dio showa, a meni je pripala čast da radim muški za Milano." Nataša za Knighta ima samo riječi hvale: "Što se tiče Nicka mogu reći kako je cijela suradnja s njegove strane popraćena punom podrškom i divljenjem za moju umjetničku, ilustratorsku i slikarsku dimenziju slobode," zaključila je talentirana djevojka čije ćete ime, vjerujemo, čuti sve češće.

Prada

Prada

Dolce&Gabbana

Emporio Armani

Marni

Missoni

Salvatore Ferragamo

Versace

Rad Nataše Kekanović možete pratiti na njezinom Instagram profilu ili na SHOWstudiju tijekom tjedna muške mode u Milanu.

 

T.L.
Foto: Nataša Kekanović

Objavljeno: 17.01.2017. u 09:43

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p